Folli: Με ποσοστό 6,82% η TPG Axon Management LP

Ποσοστό 6,82% κατέχει στην Folli Follie η TPG Axon Management LP σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Folli: Με ποσοστό 6,82% η TPG Axon Management LP
Ποσοστό 6,82% κατέχει στην Folli Follie η TPG Axon Management LP σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται πως το Euro2day είχε αναφερθεί από χθες στο deal και την αγορά των μετοχών της Tράπεζας Πειραιώς από το TPG.

Αναλυτικότερα η εταιρία ΚΑΕ με το διακριτικό τίτλο "FOLLI FOLLIE GROUP", γνωστοποιεί, σημαντική μεταβολή ποσοστού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της TPG Axon Management LP.

Από 0 μετοχές και 0 αριθμούς δικαιωμάτων ψήφου η ΤPG Axon Partners LP κατέχει άμεσα 1.907.720 αριθμό δικαιωμάτων ψήφου και μετοχών ήτοι ποσοστό 2,85%.

Επίσης άμεσα η TPG Axon International LP κατέχει 2.660.575 αριθμό δικαιωμάτων ψήφου και μετοχών ήτοι ποσοστό 3.97%.

Αθροιστικά η κατοχή της TPG Axon Management LP ανέρχεται σε 4.568.295 αριθμούς δικαιωμάτων ψήφου και μετοχών ήτοι ποσοστό 6,82%.

Η αναδιάρθρωση του ομίλου

Ο όμιλος της Folli βρίσκεται πλέον μπροστά σε μια σημαντική αναδιάρθρωση. Μετά τη συμφωνία με την Dufry, μειώνει θεαματικά τον δανεισμό του κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, ο οποίος στο εννεάμηνο κυμαίνονταν στα 600 εκατ. ευρώ.

Από το παραπάνω σύνολο, αφαιρούνται πλέον τόσο τα 335 εκατ. ευρώ (που αναλαμβάνει η νέα ΚΑΕ με μέτοχο κατά 51% την ελβετική Dufry), όσο και τα 200 και πλέον εκατ. ευρώ που θα λάβει ως τίμημα για το 51% των ΚΑΕ, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αυτά θα κατευθυνθούν στη μείωση των υποχρεώσεων.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της Folli Follie, Τζ. Κουτσολιούτσο, οι λειτουργικές ταμειακές ροές του ομίλου -μετά το deal- αναμένεται να ανέλθουν στα 30 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013, στα 41 εκατ. ευρώ το 2014, στα 50 εκατ. ευρώ το 2015 και στα 95 εκατ. ευρώ το 2016.

Παράλληλα, διατηρεί σχέση με την αγορά ταξιδιωτικού εμπορίου διατηρώντας το 49% της νέας ΚΑΕ, αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν από την αξιοποίηση των καναλιών της ΚΑΕ, για την προώθηση των υπολοίπων εμπορικών σημάτων του ομίλου (τόσο τα ομώνυμα κοσμήματα και αξεσουάρ όσο και τα υπόλοιπα είδη ένδυσης και καλλυντικών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v