Πειραιώς: Επένδυση του TANEO στην Advent

Tο επιχειρηματικό κεφάλαιο “Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund” (PTCF) συμμετείχε με μεγάλη συμμετοχή στον νέο γύρο άντλησης κεφαλαίων του Ομίλου Advent ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012.

Πειραιώς: Επένδυση του TANEO στην Advent
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του 12ο International Venture Capital and Private Equity Forum, το επιχειρηματικό κεφάλαιο “Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund” (PTCF) συμμετείχε με μεγάλη συμμετοχή στον νέο γύρο άντλησης κεφαλαίων του Ομίλου Advent ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012.

Ο όμιλος Advent αποτελείται από την ελληνική εταιρία Advent Technologies A.E. και την νεοϊδρυθείσα αμερικάνικη εταιρία Advent Technologies Inc.

Είναι άξια αναφοράς η σημαντική συμμετοχή στην εν λόγω έκδοση, πέραν των υπαρχόντων θεσμικών και στρατηγικών μετόχων της εταιρίας, του αμερικάνικου venture capital fund της πολιτείας του Connecticut (Connecticut Innovations). Σημειώνεται ότι το εν λόγω venture capital fund έχει ήδη επενδύσει σε πάνω από 100 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.

Η Advent Technologies δραστηριοποιείται στην τεχνολογία αιχμής των κυψελίδων καυσίμων τύπου ΗΤ-PEMFC (High Temperature Proton Membrane Fuel Cell). Κύριος σκοπός της είναι η ανάπτυξη καινοτόμων νέων υλικών και συστημάτων για προϊόντα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με εφαρμογές μεταξύ άλλων στην αυτοκίνηση, στην διαστημική τεχνολογία και σε οικιακά και επαγγελματικά συστήματα θέρμανσης/ψύξης. Το PTCF συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Advent από το 2009.

Η εταιρία μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση άντλησης κεφαλαίων εισέρχεται πλέον στην επόμενη φάση ανάπτυξης της με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση των καινοτόμων προϊόντων της και την δυναμική επέκταση της στην αμερικάνικη αγορά, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά fuel cells στον κόσμο.

Ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της PCM και εκτελεστικός υπεύθυνος του Venture Capital και Private Equity του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε σχετικά: «Με την επένδυση του το PTCF δείχνει την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές καινοτόμες εταιρίες συμμετέχοντας ενεργά στην δυναμική ανάπτυξη της Advent στην παγκόσμια αγορά. Επιπλέον η επιτυχής προσέλκυση ενός ξένου θεσμικού επενδυτή στην προσπάθεια αυτή, αποδεικνύει ότι οι ελληνικές καινοτόμες εταιρίες με αξιόπιστη διοίκηση και την ενεργή υποστήριξη ελλήνων επενδυτών μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στην διεθνή αγορά και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v