Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μποζέρ: Η Coca-Cola πιστεύει στην Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση ότι «η Coca-Cola πιστεύει στην Ελλάδα», έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο «νούμερο 2» της πολυεθνικής παγκοσμίως, Αχμέτ Μποζέρ (Ahmet Bozer), πρόεδρος του ομίλου Ευρασίας και Αφρικής.

Μποζέρ: Η Coca-Cola πιστεύει στην Ελλάδα
Τη διαβεβαίωση ότι «η Coca-Cola πιστεύει στην Ελλάδα», έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο «νούμερο 2» της πολυεθνικής παγκοσμίως, Αχμέτ Μποζέρ (Ahmet Bozer), πρόεδρος του ομίλου Ευρασίας και Αφρικής της «Τhe Coca Cola Company» και υπεύθυνος σήμερα για τις δραστηριότητες του επιχειρηματικού κολοσσού σε περισσότερες από 90 χώρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Μποζέρ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση ισχυρότερη και πιο ανθεκτική κι όταν αυτό συμβεί, η Coca Cola, που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην αγορά, θα έχει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Μποζέρ είπε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία δύο χρόνια επενδύσαμε στην Ελλάδα πάνω από 160 εκατ. ευρώ. Αν δεν πιστεύαμε στην Ελλάδα, δεν θα διατηρούσαμε εδώ την έδρα μας για 23 χώρες. Η δέσμευσή μας στην Ελλάδα είναι ισχυρή και αμετάκλητη».

Πρόσθεσε δε, ότι οι σημερινοί ηγέτες πρέπει ν΄ αντιληφθούν αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα ως εποχή μετασχηματισμού και όχι ως περίοδο κρίσης. Κι αυτό γιατί, «όταν σκέφτεσαι την κρίση αμέσως μπαίνεις στη διαδικασία να προστατέψεις τον εαυτό σου, βάζοντάς τον στη γωνία».

Ο κ.Μποζέρ επισήμανε ακόμη ότι, αν κοιτάξει κάποιος πέρα από τις αρνητικές ειδήσεις, που αναπαράγονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα δει την πραγματικότητα για τα πολλά πλεονεκτήματα της Ελλάδας: «είναι πρώτη δύναμη στην εμπορική ναυτιλία, δέχεται σχεδόν 20 εκατ. τουρίστες ετησίως, είναι σημαντικός παραγωγός αγροτικών προϊόντων και σημαντικός περιφερειακός επενδυτής. Στην Τουρκία για παράδειγμα, μέχρι το τέλος του 2010 ήταν επισήμως εγγεγραμμένες 439 εταιρείες με ελληνικά κεφάλαια, εκ των οποίων 252 ενεγράφησαν το 2005-2010».

Το 2013 θα είναι σίγουρα μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, με υψηλή ίσως ανεργία και συνεχιζόμενη ύφεση της επιχειρηματικότητας, αλλά η πορεία προόδου πρέπει να συνεχιστεί», σημείωσε ο κ.Μποζέρ και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητες οι σκληρές επιλογές, που μπορεί μεν να πονέσουν, αλλά αν δεν γίνουν, όλα θα χαθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v