Κωτσόβολος: Διακρίσεις στα Retailbusiness Awards

Δύο βραβεία απέσπασε η Κωτσόβολο στο πλαίσιο των Retailbusiness Awards 2012, που διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά από τη Direction Εκδοτικός Οργανισμός Α.Ε. και το περιοδικό Retail Business.

Κωτσόβολος: Διακρίσεις στα Retailbusiness Awards
Δύο βραβεία απέσπασε η Κωτσόβολο στο πλαίσιο των Retailbusiness Awards 2012, που διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά από τη Direction Εκδοτικός Οργανισμός Α.Ε. και το περιοδικό Retail Business.

Πιο συγκεκριμένα, η Κωτσόβολος τιμήθηκε για το κατάστημά της στο The Mall Athens με το βραβείο του καλύτερου καταστήματος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών για το 2012, ενώ ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Chris Matthews τιμήθηκε με το βραβείο του Retail Manager of the Year.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το κατάστημα της Κωτσόβολος στο The Mall Athens είναι ένα από τα σημαντικότερα καταστήματα της αλυσίδας, καθώς βρίσκεται στο μέχρι στιγμής δημοφιλέστερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Με συνολική επιφάνεια 3.253 τ.μ. και με μία πλήρη ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, πρόκειται για το μεγαλύτερο κατάστημα του εμπορικού κέντρου σε σχέση με αλυσίδες του κλάδου που πωλούν ανταγωνιστικά προϊόντα. Το συγκεκριμένο κατάστημα απασχολεί συνολικά 50 εργαζόμενους, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι εξυπηρετεί ετησίως πάνω από 700.000 καταναλωτές.

Τέλος, σημειώνεται ότι η ανακαίνιση του καταστήματος δημιούργησε πιο σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους καταναλωτές να δουν και να δοκιμάσουν μια ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας. Οι ειδικά διαμορφωμένοι shop-in-shop χώροι εντός του καταστήματος, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να περιεργαστούν από κοντά τα προϊόντα των κορυφαίων brands ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και να βοηθηθούν στην απόφαση της αγοράς τους.

Επιπλέον, το εξειδικευμένο κέντρο υποστήριξης του Support 360o, του πιο αξιόπιστου brand παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών της Κωτσόβολος, με τρεις εξειδικευμένους τεχνικούς πανέτοιμους να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, αναδεικνύει το κατάστημα σε ένα μοναδικό μέρος εξυπηρέτησης, όχι μόνο για after sales services, αλλά και για υπηρεσίες επισκευής, συντήρησης και παράδοσης συσκευών από όπου και αν αγοράστηκαν.

Όσον αφορά τον κ. Chris Matthews σημειώνεται ότι ανέλαβε τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος το 2009, προερχόμενος από τη θέση του εμπορικού διευθυντή της εταιρίας. Μάλιστα, από την 28η Σεπτεμβρίου 2012 ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Dixons για τις αγορές της Βόρειας Ευρώπης μέχρι να αναλάβει το ρόλο του, στις 3 Ιανουαρίου 2013, ο νέος επικεφαλής Βόρειας Ευρώπης κ. Jaan Ivar Semlitsh.

Σε αυτό το διάστημα ο Chris Matthews διατηρεί και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για την ελληνική αγορά, παραμένοντας επικεφαλής και υπεύθυνος για την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας στην Ελλάδα. Η τοποθέτηση, άλλωστε, του Chris Matthews σε μια τόσο υπεύθυνη και νευραλγική θέση είναι αποτέλεσμα της θετικής πορείας, που έχει ήδη σημειώσει ως επικεφαλής της εταιρίας στη χώρα.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι δεδομένων των δύσκολων οικονομικά συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα -όπου η Dixons διατηρεί τα εμπορικά σήματα Κωτσόβολος, ElectroWorld και Support 360°- η εικόνα και τα μεγέθη της εταιρίας βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ το μερίδιό της στην αγορά βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.

Με αφορμή την παραλαβή του βραβείου Retail Store - Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Είδη για το κατάστημα στο The Mall Athens, o κ. Κωνσταντίνος Θανόπουλος, διευθυντής πωλήσεων της Dixons South-East Europe, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η αποψινή διάκριση, ακόμα περισσότερο τώρα που το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι τόσο δύσκολο. Παρά τις προκλήσεις των καιρών πιστεύουμε απόλυτα στις επενδύσεις έχοντας σταθερά στο επίκεντρο τους πελάτες μας. Το κατάστημα της Κωτσόβολος στο The Mall Athens είναι ένα κατάστημα κόσμημα για το δίκτυο μας και είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αυτό αναγνωρίζεται απόψε εδώ. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσους ψήφισαν το κατάστημα μας ως το καλύτερο στην κατηγορία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και να υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση προσφέροντας στο κοινό σύγχρονους χώρους και εξαιρετική εμπειρία αγορών».

Με αφορμή το βραβείο του Retail Manager of the Year, ο κ. Chris Matthews, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dixons South-East Europe, δήλωσε: «Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για αυτό το βραβείο. Είναι πολύ μεγάλη τιμή και αισθάνομαι ευγνώμων που το παραλαμβάνω. Όπως ίσως γνωρίζετε, δουλεύω με την ομάδα μας στην Ελλάδα για περισσότερα από 6 χρόνια τώρα. Για μένα όλο αυτό το διάστημα είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό ταξίδι! Αυτά τα χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με κάποιους πολύ έξυπνους, ταλαντούχους και αφοσιωμένους ανθρώπους. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Μαζί έχουμε καταφέρει μερικά πολύ σημαντικά πράγματα για την Κωτσόβολος όπως την βελτίωση της ποιότητας για τους πελάτες μας, το λανσάρισμα νέων εμπορικών καναλιών και την ανάπτυξη του δικτύου μας! Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε πετύχει έως τώρα. Αυτό που με εμπνέει όμως είναι όσα πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τα επόμενα χρόνια. Πριν φύγω, ωστόσο, θα ήθελα να αφιερώσω το συγκεκριμένο βραβείο και στους 1.700 εργαζόμενους της Κωτσόβολος που δίχως εκείνους δε θα βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v