Chipita: Ετοιμάζει «βαλίτσες» για Ινδονησία

Μετά την απόφαση για παραγωγική επέκταση στην Τουρκία και στην Ινδία σειρά έχει τώρα η Ινδονησία. Ο λόγος για την Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, η οποία ετοιμάζεται για ένα ακόμη μακρινό επενδυτικό ταξίδι.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Chipita: Ετοιμάζει «βαλίτσες» για Ινδονησία
Μετά την απόφαση για παραγωγική επέκταση στην Τουρκία και στην Ινδία, σειρά έχει τώρα η Ινδονησία. Ο λόγος για την Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, η οποία ετοιμάζεται για ένα ακόμη μακρινό επενδυτικό ταξίδι.

Η ελληνική πολυεθνική εταιρεία, που έχει μάθει εκατομμύρια καταναλωτές ανά τον κόσμο να τρώνε κρουασάν και bake rolls, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλο ινδονησιακό όμιλο τροφίμων για επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η είσοδος στην εν λόγω αγορά τοποθετείται στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 και θα πάρει σάρκα και οστά μέσω της δημιουργίας μονάδας παραγωγής κρουασάν.

Με την επέκταση και στην Ινδονησία, υλοποιείται ο στόχος που έχει τεθεί από τη διοίκησή της για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της σε περιοχές της Μέσης και Άπω Ανατολής που παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η Chipita έχει καταφέρει μέσω της παραγωγικής της επέκτασης να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του ελληνικού επιχειρείν στην παγκόσμια αγορά καταναλωτικών προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 85% του τζίρου της πραγματοποιείται εκτός Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί αύξηση 30% στο bottom line σε σχέση με τη χρήση του 2011.

Ειδικότερα, η εταιρεία εκτιμά ότι το 2012, σε ενοποιημένη βάση, θα έχει σημαντικά υψηλότερο EBITDA και κέρδη προ φόρων σε σχέση με το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v