Druckfarben: Σύναψη 2 ομολογιακών δανείων

Η Druckfarben ανακοίνωσε την υπογραφή δύο βραχυπρόθεσμων ομολογιακών δανείων με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού του ομίλου της.

Druckfarben: Σύναψη 2 ομολογιακών δανείων
Η Druckfarben ανακοίνωσε την υπογραφή δύο βραχυπρόθεσμων ομολογιακών δανείων με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού του ομίλου της.

Ειδικότερα πρόκειται για δύο δάνεια εξάμηνης διαρκείας, κυμαινόμενου επιτοκίου, ύψους μέχρι €14.228.000 για τη μητρική και €12.719.000 για την 100% θυγατρική της «DFH DRUCKFARBEN ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ».

Μετά την κάλυψή του, το προϊόν της έκδοσης εκάστου δανείου θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού.

Σε εξασφάλιση των απαιτήσεων των ομολογιούχων τραπεζών που απορρέουν από τα ανωτέρω ομολογιακά δάνεια, προβλέπεται η παροχή μεταξύ άλλων και: (i) προσημείωσης επί ακινήτων κυριότητας των εταιρειών στον Ασπρόπυργο, Χαλκίδα και Οινόφυτα, (ii) ενέχυρο επί μετοχών κυριότητας της Εταιρίας σε εταιρίες του ομίλου ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ, και (iii) εκχώρηση απαιτήσεων.

Μετά την απορρόφηση της DFH από την Εταιρεία, η οποία αποφασίστηκε δυνάμει της από 30.08.2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, τα ανωτέρω δάνεια θα αναχρηματοδοτηθούν και θα μετατραπούν σε μακροπρόθεσμο δανεισμό με όρους που έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ των δανειστριών τραπεζών και της Εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v