Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Συμμετοχή 95% στην απεργία των πρακτόρων

Με συμμετοχή περί το 95% ξεκίνησε η απεργία διαρκείας των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επιβολή φόρου 10% στα κέρδη των παικτών από το πρώτο ευρώ.

ΟΠΑΠ: Συμμετοχή 95% στην απεργία των πρακτόρων
Με συμμετοχή περί το 95% ξεκίνησε η απεργία διαρκείας των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επιβολή φόρου 10% στα κέρδη των παικτών από το πρώτο ευρώ.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας των πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) συνεχίζει τις επιστολές προς την κυβέρνηση και τον ΟΠΑΠ χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ είναι πλέον εμφανές πως απευθύνεται και στους επίδοξους αγοραστές του οργανισμού.

Ακόμα πιο εμφανής είναι η αντίδραση των πρακτόρων στην παράταση που έδωσε η κυβέρνηση στις εταιρείες Διαδικτυακού Στοιχήματος, οι οποίες από τις αρχές Δεκεμβρίου έπρεπε να αποσυρθούν από την αγορά, με εξαίρεση όσους είχαν καταθέσει «αίτηση νομιμοποίησης» τον Δεκέμβριο του 2011.

Η παρέμβαση της Κομισιόν, έπειτα από απανωτές προσφυγές ισχυρών ομίλων του ιντερνετικού τζόγου, οδήγησε σε αναστολή εφαρμογής του νόμου για τα τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου και στην αντίδραση των πρακτόρων, σε συνδυασμό με τον φόρο 10% επί των κερδών από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Η απεργία, πάντως, έρχεται σε μια περίοδο όπου κορυφώνονται οι διεργασίες για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ μέσω του διαγωνισμού που έχει δρομολογήσει το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης (ΤΑΙΠΕΔ).

Στην ουσία, οι αντιδράσεις συνδέονται με το θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο επιχειρείται, μέσω της φορολόγησης, η διατήρηση των υψηλών εσόδων που είχε κάθε χρόνο το Δημόσιο από τον ΟΠΑΠ από τα μερίσματα (ως βασικός μέτοχος).

Σε επιστολή που έστειλε η ΠΟΕΠΠΠ στη διοίκηση του ΟΠΑΠ το Σάββατο αναφέρεται: «Πολύ καιρό μόνοι μας παλεύουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί. Είναι απορίας άξιον γιατί αδρανείτε σε ένα ενδεχόμενο οικονομικής συρρίκνωσης της ΟΠΑΠ, όταν βλέπετε πως με βεβαιότητα οι παίκτες των παιχνιδιών της οδηγούνται στον παράνομο τζόγο που εδρεύει σε φορολογικούς παραδείσους».

Οι πράκτορες επαναλαμβάνουν πως διαμαρτύρονται «εντονότατα για την ολιγωρία σας να προστατεύσετε τα συμφέροντα του οργανισμού και της περιουσίας του και παραμείνατε άπραγοι αφήνοντας πεδίο ελεύθερο στις παράνομες εταιρείες να αποτραβήξουν τους παίκτες μας από τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ».

Η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ επαναλαμβάνει πως ο οργανισμός έσπευσε να εφαρμόσει τον νόμο για την επιβολή φόρου 10% στα κέρδη των παικτών «με μεγάλη προχειρότητα, χωρίς να έχει προηγηθεί σωστή προετοιμασία και μελέτη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε τεράστια τεχνικά προβλήματα στα πρακτορεία και συνάμα την απέχθεια των παικτών από τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ».

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι και το κείμενο που μοίρασε ανήμερα των Φώτων η ομοσπονδία στα μέλη της, σύμφωνα με το οποίο «παρασιτικές, στον αγώνα μας, περιπτώσεις απεργοσπαστών θα αποκρουστούν με κάθε τρόπο» και πως «αν υπάρχει έστω και ένας που θα σκεφτεί να ανοίξει το μαγαζί του τη Δευτέρα να είναι σίγουρος πως δεν θα χαρεί τους καρπούς της ατιμίας του». «Σωσίβιο στους προδότες δεν θα δώσουμε», κατέληγε η προχθεσινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v