Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola: Γιατί καθυστερεί η δημόσια προσφορά

Η ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής από την Coca Cola HBC AG αναμένεται στις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2013, αναφέρει η Coca Cola σε σχέση με την πορεία υλοποίησης της Δ.Π.

Coca Cola: Γιατί καθυστερεί η δημόσια προσφορά
Και τυπικά στον αέρα βρίσκεται από σήμερα το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει η Coca Cola για τη δημόσια πρόταση που αποσκοπεί στην έξοδο της από το Χ.Α. και την εισαγωγή της Coca Cola HBC AG στην premium αγορά του LSE με παράλληλη διαπραγμάτευση σε Αθήνα και Ν. Υόρκη.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Coca Cola γνωστοποιεί ότι η ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής από την Coca Cola HBC AG αναμένεται στις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2013, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι τον Μάρτιο του 2013 η Coca Cola HBC θα διαπραγματευόταν στο Λονδίνο.

Η καθυστέρηση στη διαδικασία αποδίδεται, σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, στο γεγονός ότι καμία από τις τρεις εποπτικές αρχές δεν πρόλαβε να δώσει τις σχετικές εγκρίσεις των πληροφοριακών δελτίων έως τις 31 Δεκεμβρίου. Καθώς αυτό δεν έγινε, «αυτομάτως» να πρέπει να δοθούν από την εταιρεία και τα στοιχεία για το σύνολο της χρονιάς και όχι αυτά του πρώτου εξαμήνου. 

Χρηματιστηριακές πηγές υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση στην διαδικασία αποδίδεται στο γεγονός ότι η βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ( FSA) ζήτησε να δημοσιευθούν πρώτα οι λογιστικές καταστάσεις 2012 Coca-Cola Hellenic Bottling Company A.E πριν δοθεί η τελική έγκριση για την εισαγωγή των μετοχών της Coca Cola HBC AG στην Premium αγορά του Λονδίνου.

Με το νέο χρονοδιάγραμμα η έναρξη της περιόδου αποδοχής της δημόσιας προσφοράς θα γίνει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Coca Cola Hellenic Bottling Company A.E. για τη χρήση του 2012. Η δε προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι η Coca Cola HBC AG ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής για την απόκτηση των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca Cola Hellenic Bottling Company A.E.

Η ανακοίνωση

Στις 11 Οκτωβρίου 2012, η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής για την απόκτηση των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola Hellenic Bottling Company A.E.

Η προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής προϋποθέτει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές. H Coca-Cola HBC AG βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές προκειμένου να λάβει αυτές τις εγκρίσεις και επί του παρόντος αναμένει την έναρξη της περιόδου αποδοχής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Coca-Cola Hellenic Bottling Company A.E. για τη χρήση του 2012 και την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής στις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v