ΤΤ: Απορρίφθηκε το αίτημα για παράταση

Aύριο πιθανότατα οι δεσμευτικές προσφορές για το ΤΤ. Πώς ετοιμάζονται να κινηθούν ΕΤΕ, Αlpha, Εurobank και Αttica. Απέρριψε η τρόικα το αίτημα για παράταση στη λήψη απόφασης. Παρέμβαση ΔΗΜΑΡ υπέρ υποψηφιότητας Attica!

ΤΤ: Απορρίφθηκε το αίτημα για παράταση
Απορρίφθηκε από την τρόικα το αίτημα που υπέβαλαν η Εθνική και η Eurobank για παράταση στην απόφαση αναφορικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, μετά από αυτήν την εξέλιξη η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Τόσο το ΤΧΣ, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένουν από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν την εισήγηση βάσει της οποίας θα προσδιοριστεί ποια είναι η καλύτερη προσφορά εξ αυτών που ήδη κατατέθηκαν (Eθνική, Alpha Bank, Εurobank και Τράπεζα Αττικής).

Η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σύντομα τη διαδικασία και δεν αποκλείεται το εγχείρημα να ολοκληρωθεί την Παρασκευή μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο χρόνος όμως εξαρτάται από την απάντηση της Κομισιόν. Κύκλοι του ΤΧΣ αναφέρουν ότι αν δεν υπάρξει απάντηση μέχρι την Παρασκευή τότε είναι βέβαιο ότι τη μεθεπόμενη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου θα κριθεί οριστικά το μέλλον του Τ. Ταμιευτηρίου.

Πηγές της αγοράς, σχολιάζοντας το αίτημα παράτασης από την πλευρά Εθνικής - Eurobank, υποστηρίζουν ότι αν πράγματι οι δύο τράπεζες δεν επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τότε κερδίζει έδαφος η προσφορά της Alpha Bank. Ωστόσο, δεν αποκλείουν να ξαναμπεί στο παιχνίδι της διεκδίκησης ο όμιλος της Εθνικής.

Παράλληλα, σε ανεπίσημο επίπεδο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των αρμόδιων εποπτικών αρχών και των υποψήφιων αγοραστών, μεταξύ άλλων, και οι δεσμεύσεις όσον αφορά το προσωπικό και τους εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Αύριο οι δεσμευτικές προσφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι θα κληθούν αύριο να υποβάλλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους. Τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι η Alpha Bank θα υποβάλει σίγουρα πρόταση, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει η ΕΤΕ. Δεν αναμένεται να προχωρήσει σε τελική προσφορά η Εurobank, ενώ αναμένεται και η τελική στάση της Attica Bank.


Παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ υπέρ της υποψηφιότητας Attica Bank



«Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) μπορεί και πρέπει να συγχωνευτεί (χωρίς να διασπαστεί) με την Attica Bank και να αποτελέσουν την αρχή της δημιουργίας του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει «η ένωση της Attica Bank με το Τ.Τ., την τράπεζα με τη μεγαλύτερη καταθετική βάση, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο στάδιο σε μια σειρά συγχωνεύσεων μικρότερων τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτόνομα την πορεία τους.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό:

-Ενισχύεται η προσπάθεια δημιουργίας τραπεζικών σχημάτων και η ανταγωνιστικότητα των βιώσιμων τραπεζικών σχημάτων, καθώς και η ρευστότητα προς την αγορά.
-Δημιουργείται πολύ καλή αλληλοκάλυψη του δικτύου καταστημάτων μεταξύ των τραπεζών.
-Συνεχίζεται απρόσκοπτα η διατήρηση της συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ.
-Προστατεύονται περισσότερες θέσεις εργασίας και παρέχεται επίσης καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
-Προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι μέτοχοι και των δύο τραπεζών και κυρίως οι μικρομέτοχοι.
-Διαφυλάσσεται ο κοινωνικός χαρακτήρα του Τ.Τ. με τη μέγιστη διατήρηση των υπαρχόντων καταστημάτων του σε απομακρυσμένες και δύσκολης από πλευράς πρόσβασης περιοχές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v