Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αttica Πολυκαταστήματα: Κέρδη 4 εκατ. το 2012

Τα πολυκαταστήματα attica, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανεμπορίου, κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερή ανοδική πορεία το 2012.

Αttica Πολυκαταστήματα: Κέρδη 4 εκατ. το 2012
Τα πολυκαταστήματα attica, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανεμπορίου, κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερή ανοδική πορεία το 2012, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των πολυκαταστημάτων.

Μέσα από μια δομημένη και εδραιωμένη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία από το 2005 έχει θωρακίσει και διατηρεί σήμερα μια υγιή χρηματοοικονομική κατάσταση η οποία αντικατοπτρίζεται σαφώς στα οικονομικά αποτελέσματα για το σύνολο του 2012.

Έχοντας διασφαλίσει ρευστότητα της τάξης των € 40 εκατ. και μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, τα πολυκαταστήματα attica στο City Link και το Golden Hall στην Αθήνα αλλά και το attica στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, που συνολικά απασχολούν 1.750 άτομα, είχαν συνολικό κύκλο εργασιών που απέφερε τζίρο € 119 εκατ. και κέρδη που άγγιξαν τα € 4 εκατ.

Η στρατηγική της Εταιρείας επικεντρώθηκε παράλληλα στην αναγνώριση και στην εκμετάλλευση των ευκαιριών ανάπτυξης που δημιουργούνται στην αγορά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το άνοιγμα του νέου πολυκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η δημιουργία του πρωτοποριακού concept Carelab by attica στα δυο πολυκαταστήματα της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το πολυκατάστημα attica στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε επένδυση € 10 εκατ., ενώ για τη στελέχωσή του δημιουργήθηκαν 250 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, το carelab by attica στα δυο πολυκαταστήματα της Αθήνας σήμανε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος ομορφιάς, διατροφής και βρεφικής φροντίδας.

Το carelab by attica αποτελεί ένα πρωτοποριακό concept, αφού πρώτη φορά εντάσσεται σε ελληνικό πολυκατάστημα ένα τμήμα με μεγάλη ποικιλία σε αξιόπιστες μάρκες δερμοκαλλυντικών, φυσικών καλλυντικών, προϊόντων στοματικής υγιεινής και βρεφικής φροντίδας, αλλά και γευστικών, πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά snacks και στο οποίο η εξυπηρέτηση πραγματοποιείται από ειδικευμένους φαρμακοποιούς.

Οι σχεδιασμοί για το 2013

Για το 2013, πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσει τη θετική της πορεία, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τα επόμενα επιχειρηματικά της βήματα με επενδύσεις ύψους € 3 εκατ.

Αρχικά, έχει προγραμματιστεί επέκταση 500 τ.μ. του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Η εν λόγω επέκταση, αποτελεί επένδυση € 1 εκατ. και δημιουργεί 50 νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης, θα ενισχυθεί η εμπορευματική σύνθεση του πολυκαταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο τμήμα 1.500 τ.μ. αφιερωμένο σε είδη σπιτιού, συνολικής επένδυσης € 1.5 εκατ.

Παράλληλα, θα ενδυναμωθεί το concept carelab by attica με το άνοιγμα 3 αυτόνομων σημείων πώλησης στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα η Διοίκηση του attica εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όσο και στη Γλυφάδα.

Την επισφράγιση αυτής της πορείας αποτέλεσε η διάκριση που απέσπασαν τα πολυκαταστήματα attica στη φετινή διοργάνωση των “Retail Business Awards”, όπου αναδείχθηκαν “Retailer of the Year”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v