TT: «Ολα ανοικτά» στη διαδικασία

Από συμπληγάδες φαίνεται τελικά ότι θα περάσει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, η διαδικασία απόκτησης του «καλού» Ταμιευτηρίου. Αναδύεται στο παρασκήνιο λύση «αλά Proton». Γιατί όλες οι προσφορές έχουν… τα «θέματά» τους.

TT: «Ολα ανοικτά» στη διαδικασία
Χωρίς ουσιαστικούς "μνηστήρες" κινδυνεύει να μείνει σε αυτή τη φάση το καλό κομμάτι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες:

-Το αίτημα της Εθνικής Τράπεζας για παράταση της διαδικασίας, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η -σχεδόν ταυτόχρονη- διαδικασία Δημόσιας Πρότασης προς την Eurobank, απορρίφθηκε από την τρόικα. Τούτο δυσχεραίνει τη θέση της Εθνικής Τράπεζας στη διεκδίκηση, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες «έχει απεικονιστεί στους όρους προσφοράς που έχει διατυπώσει».

-Η προσφορά της Alpha Bank χαρακτηρίζεται από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν «ιδιαίτερα αυστηρή» όχι μόνον σε ότι αφορά την απορρόφηση υφιστάμενων εργαζομένων του ΤΤ, αλλά και σε οικονομικά της στοιχεία, σε βαθμό που κατά τις ίδιες πηγές, «δύσκολα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή».

-Η Αττικής φέρεται να αναζητά «πράσινο φως» και από κυβερνητικής πλευράς, δεδομένης της σύνθεσης του μετοχολογίου της, (ήδη υπήρξε σχετική δημόσια παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ) προκειμένου να καταθέσει δεσμευτική προσφορά, πλην όμως, το ίδιο το μέγεθος της φέρεται να αποτελεί μειονέκτημα, στην διαδικασία διεκδίκησης του ΤΤ.

Για τους λόγους αυτούς, παράγοντες της αγοράς που παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις, εκτιμούν ότι σε αυτή τη φάση ενδέχεται να μην καταλήξει η διαδικασία.

Εάν συμβεί αυτό, τότε θα βρεθεί η λύση της “bridge bank”, όπως συνέβη και με την Proton Bank. Mε άλλα λόγια το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα διασπαστεί και το υγιές κομμάτι του θα σχηματίσει μια «νέα» τράπεζα, η οποία θα κινηθεί αυτόνομα για ένα διάστημα, έως ότου περάσει σε άλλα χέρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v