Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλος ΥΓΕΙΑ: Επιχειρηματικότητα με ευθύνη

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου ΥΓΕΙΑ δείχνουν την ευαισθησία και την αποφασιστικότητα της διοίκησης για ανθρώπινη επιχειρηματικότητα. Ένα case study για την απόδοση του «κοινωνικού μερίσματος».

Ομιλος ΥΓΕΙΑ: Επιχειρηματικότητα με ευθύνη
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, περισσότερο από μια συμφέρουσα πρακτική προβολής είναι θέμα επιχειρηματικής ηθικής και κοινωνικής ευαισθησίας- αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν όλο και περισσότερες έρευνες που την θεωρούν πλέον εκ των ων ουκ άνευ στην επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες εταιρείες αναπτύσσουν δράσεις ΕΚΕ που αυτή την εποχή είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.

Ο τρόπος που κάθε επιχείρηση θα βρει για να ωφελήσει μέσα από την επιχειρηματική δράση ακόμη περισσότερο την κοινωνία έχει να κάνει με τις οικονομικές της δυνατότητες αλλά, κυρίως, με το όραμα της διοίκησης. «Σταθερή και συστηματική είναι η επιδίωξη εταιρειών του ομίλου να επιστρέφουν στους πελάτες και ευρύτερα στην κοινωνία, μέρος από τα οφέλη που δημιουργούνται», είχε πει τον Δεκέμβριο ο επικεφαλής του ομίλου της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας για το 2013.

Σε αυτή τη λογική εντάσσονται και οι πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου ΥΓΕΙΑ, όπως η διαχρονική υποστήριξη στο Σύλλογο Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Ο όμιλος προσφέρει δωρεάν ακτινοθεραπεία σε παιδιά καθώς και διοργάνωση συσσιτίων, προσφορές υγειονομικού υλικού σε αστέγους, δημόσια σχολεία καθώς και περίθαλψη ασθενών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από το εκτεταμένο πρόγραμμα αρωγής του ΥΓΕΙΑ, αξίζει ακόμη να αναφερθούν οι δράσεις που αφορούν την συμπαράσταση στους άστεγους της Αθήνας, με τις προσφορές στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

 Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εκεί. Άποψη της διοίκησης είναι ότι όλοι δικαιούνται πρόσβαση σε νοσοκομειακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Στην κατεύθυνση αυτή, το πρώτο σύστημα τηλεϊατρικής που έχει εγκατασταθεί στην Τήλο, είναι δωρεά του ομίλου ΥΓΕΙΑ και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο σύγχρονων υπηρεσιών και για άλλα νησιά. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ιατρικό μόνιτορ αντίστοιχο εντατικής θεραπείας, φορητό υπολογιστικό σύστημα, καθώς και Εφαρμογή Τηλεϊατρικής η οποία επιτρέπει την καταγραφή της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων ιατρών και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Στις περισσότερο προηγμένες από πλευράς business κουλτούρας αγορές εργασίας οι εργαζόμενοι απαιτούν η εταιρεία στην οποία δουλεύουν να εφαρμόζει τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν έχει άμεση σχέση με τη δική τους θέση. Όσοι τέτοιοι εργάζονται στον όμιλο ΥΓΕΙΑ θα νιώθουν διπλά χαρούμενοι μαθαίνοντας ότι ο όμιλος ΥΓΕΙΑ περιλήφθηκε στους 10 κορυφαίους εργοδότες της Ευρώπης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 3ης φάσης του έγκριτου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «European Business Awards 2012/13».

Δεν είναι τυχαίο ότι από την Ελλάδα το ΥΓΕΙΑ είναι η μοναδική εταιρεία που διεκδικεί το βραβείο “Employer of the year” για τον καλύτερο εργοδότη της χρονιάς και ήδη τιμήθηκε με τον τίτλο «Ruban D' Honneur» ως μία από τις 100 πιο δυναμικές εταιρείες πανευρωπαϊκά, που διακρίνονται για την επιχειρησιακή τους υπεροχή, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την προσήλωση στις ηθικές αρχές διακυβέρνησης. «Η διάκριση του ΥΓΕΙΑ ως μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην κατηγορία του καλύτερου εργοδότη της χρονιάς, αποτελεί για εμάς μια ξεχωριστή αναγνώριση, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα», σχολίασε σχετικά η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Αρετή Σουβατζόγλου.

Εξάλλου, ο όμιλος εν όψει των Χριστουγέννων είχε πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του Δήμου Περάματος. Εκεί, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε χριστουγεννιάτικο κλίμα στο Δημαρχείο Περάματος, οι εθελοντές εργαζόμενοι του ομίλου ΥΓΕΙΑ προσέφεραν σε περισσότερα από 500 άτομα μεγάλη ποικιλία φαγητών και γλυκών που είχαν μαγειρέψει οι ίδιοι. Ο χώρος του δημαρχείου διαμορφώθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους του ομίλου με παιχνίδια και χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά αλλά και γάλατα, χυμοί και γιαούρτια από την εταιρεία του ομίλου MIG, Vivartia.

Το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του ΥΓΕΙΑ συμπληρώνεται με δράσεις όπως η ενίσχυση αθλητών που μας κάνουν περήφανους με την Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα, δωρεάν εμβολιασμό και προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v