Διπλό χτύπημα του Σάμι Φάις στη λιανική αθλητικών

Με δύο σήματα αθλητικών ειδών επανακάμπτει στη λιανική αγορά ο γνωστός επιχειρηματίας Σάμι Φάις, πρώην ιδιοκτήτης της Elmec Sport και πρώην αντιπρόσωπος της αμερικανικής πολυεθνικής ΝΙΚΕ.

Διπλό χτύπημα του Σάμι Φάις στη λιανική αθλητικών
Με δύο σήματα αθλητικών ειδών επανακάμπτει στη λιανική αγορά ο γνωστός επιχειρηματίας Σάμι Φάις, πρώην ιδιοκτήτης της Elmec Sport και πρώην αντιπρόσωπος της αμερικανικής πολυεθνικής ΝΙΚΕ.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η οικογένεια Φάις ανέλαβε επισήμως τη διανομή των αθλητικών ειδών της γερμανικής πολυεθνικής Puma για την Ελλάδα, έχοντας πλέον στην ευθύνη της τη χονδρική διανομή των συγκεκριμένων ειδών αλλά και τη διαχείριση των υφιστάμενων μονοθεματικών καταστημάτων της φίρμας.

Πριν από την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας, ωστόσο, η οικογένεια Φάις είχε ήδη δημιουργήσει θέση στην εγχώρια αγορά αθλητικών, διαχειριζόμενη τρία ανεξάρτητα μονοθεματικά καταστήματα της επίσης γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας αθλητικών Adidas. Πρόκειται για τα καταστήματα σε The Mall, Golden Hall και Γλυφάδα, τα οποία ελέγχει στο πλαίσιο συμφωνίας franchise.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα φαίνεται ότι δεν πτόησε τη νέα διοίκηση της Puma Hellas, η οποία συμφώνησε να παραχωρήσει τη διανομή των ομώνυμων ειδών, εξυπηρετώντας έτσι τον στόχο απεμπλοκής της γερμανικής πολυεθνικής από μια αγορά που της κόστισε πολύ.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανικός όμιλος στράφηκε κατά των προηγούμενων συνεταίρων του, των αδελφών Γλου, καταλογίζοντας ακόμη και ποινικές ευθύνες. Σύμφωνα με εκπροσώπους της Puma Hellas, η νέα διοίκηση που διόρισε κεντρικά η μητρική Puma διατηρεί τις δικαστικές της αξιώσεις έναντι της οικογένειας Γλου. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της στο πλαίσιο του άρθρου 99.

Σύμφωνα με την αρχική τοποθέτηση νομικών της εκπροσώπων, η ζημία που υπέστη η Puma Hellas και για την οποία αξιώνει απαιτήσεις από τους αδελφούς Γλου ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ, αν και πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους ανεβάζουν το εν λόγω ποσό στα 100 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Puma Hellas, εκτός από τη διευθέτηση υποχρεώσεων, επιφορτίστηκε από νωρίς με την ευθύνη να απεμπλέξει μετοχικά τη μητρική Puma από την ελληνική αγορά. Είχαν προηγηθεί και άλλες κρούσεις σε επιχειρηματίες του ευρύτερου κλάδου ένδυσης, όπως ο εισαγωγικός όμιλος Shop & Trade, οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v