Αλουμίνιο: Συνεχίζεται η ηλεκτροδότηση από ΔΕΗ

Δεκτά έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε το Αολουμίνιο σε βάρος της ΔΕΗ, η οποία με εξώδικό της απειλούσε την επιχείρηση με διακοπή ηλεκτροδότησης.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Αλουμίνιο: Συνεχίζεται η ηλεκτροδότηση από ΔΕΗ
Δεκτά έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε το Αολουμίνιο σε βάρος της ΔΕΗ, η οποία με εξώδικό της απειλούσε την επιχείρηση με διακοπή ηλεκτροδότησης, παρ' ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται στη διαιτησία για τον καθορισμό της τιμής του ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση προβλέπει να συνεχίσει η τροφοδοσία του Αλουμινίου, όσο διαρκεί η διαιτησία, ενώ καθόρισε και τη μεθοδολογία για την πληρωμή της αξίας του ρεύματος για το διάστημα αυτό.

Ήδη η ΡΑΕ με προηγούμενη απόφασή της έχει καθορίσει προσωρινή τιμή για το Αλουμίνιο ύψους 42 ευρώ οι 1.000 κιλοβατώρες, η οποία ισχύει έως ότου εκδοθεί η απόφαση της διαιτησίας.

Πριν από την προσφυγή των δύο πλευρών στη διαδικασία αυτή, η ΔΕΗ απαιτούσε τιμές, που ανέβαζαν το συνολικό κόστος ενέργειας για το Αλουμίνιο σε περίπου 82 ευρώ οι 1.000 κιλοβατώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v