Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Συνελήφθη ο CFO της Alapis

Συνελήφθη κατόπιν εντολής της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση Λαυρεντιάδη ο Γιάννης Παπαβασιλείου, που διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της Alapis. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Συνελήφθη ο CFO της Alapis
Συνελήφθη κατόπιν εντολής της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση Λαυρεντιάδη ο Γιάννης Παπαβασιλείου, οικονομικός διευθυντής της Alapis.

Η σύλληψη έγινε καθώς ο κ. Παπαβασιλείου κατηγορείται για συναυτουργία στην υπόθεση της χορήγησης δανείων προς την Alapis από την Proton Bank

Η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη εξέδωσε σε βάρος του ένταλμα, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας που συγκεντρώνει προκύπτει ότι ο ρόλος του κ. Παπαβασιλείου στα ύποπτα δάνεια της Proton Bank ήταν κομβικός, αφού φέρεται ότι εκείνος ήταν που ουσιαστικά προχώρησε το σχέδιο για τα δάνεια 701 εκατ. ευρώ από την Proton προς άλλες εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχει ένα e-mail που απευθύνει πρώην μέλος του Δ.Σ. της Proton προς τον κ. Παπαβασιλείου, όπου τον ενημερώνει ότι έχουν έρθει στελέχη από την Τράπεζα της Ελλάδος και «τρώμε πολύ βρίσιμο».

«Αντέχετε;», φέρεται να απαντά ο κ. Παπαβασιλείου.

Στο όνομα του οικονομικού διευθυντή της Alapis αναφέρεται και ένας ακόμη κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος έχει απολογηθεί στην ανακρίτρια. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μπαλή, ιδιοκτήτη εταιρίας που έχει πάρει δάνεια από την Proton, ο οποίος ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια ότι ο κ. Παπαβασιλείου αποφάσιζε για το πού θα διοχετεύονται τα χρήματα, καθώς και για τη διαχείρισή τους.

Ο κ. Μπαλής τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο έρευνας, κατέθεσε υπόμνημα διά του συνηγόρου, με το οποίο στρέφεται κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του Γιάννη Παπαβασιλείου.

«Σας δηλώνω ότι κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης σωρείας κακουργημάτων σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 27 ακόμη προσώπων που εμπλέκονται στις διανειοδοτήσεις εταιριών του επιχειρηματία από την Proton Bank την περίοδο όπου εκείνος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας, μεταξύ των οποίων και εγώ, εμφανίστηκα αυθορμήτως ενώπιων της δεύτερης ειδικής ανακρίτριας και κατέθεσα την απολογία μου, εξαίροντας το γεγονός ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος ήταν ο κατεξοχήν ιδιοκτήτης της ως άνω εταιρίας της οποίας υπήρξα αχυράνθρωπος, ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τη διοίκηση και τη λειτουργία της, για την οποία είχε ορίσει τον κ. Γιάννη Παπαβασιλείου γενικό οικονομικό διευθυντή του, προκειμένου να διευθετεί άπασες τις φορολογικές, ασφαλιστικές, εργοδοτικές υποχρεώσεις των εταιριών που διοικούσε μέσω παρένθετων προσώπων, όπως και της υπό κρίση εταιρίας, ενώ εγώ ήμουν απλώς υπάλληλός της, χωρίς καμία διοικητική αρμοδιότητα».

Όπως υποστηρίζει, αποκλειστικός υπεύθυνος για τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών της εταιρίας είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης και υπεύθυνος της επιχείρησης Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο κατηγορούμενος ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Γιάννη Παπαβασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Proton Bank έχουν ήδη προφυλακιστεί 6 άτομα και καταζητούνται ο Πέτρος Κυριακίδης και η Ελένη Σκούρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v