Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αφορολόγητα τα κέρδη των παικτών ως €100

Δεν θα φορολογηθούν τα κέρδη των παικτών του ΟΠΑΠ που είναι κάτω των 100 ευρώ, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών και προωθεί σχετική ρύθμιση στην Βουλή. Υψηλότερος φόρος για ποσά άνω των 500 €.

ΟΠΑΠ: Αφορολόγητα τα κέρδη των παικτών ως €100
Δεν θα φορολογηθούν τα κέρδη των παικτών του ΟΠΑΠ που είναι κάτω των 100 ευρώ, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών και προωθεί σχετική ρύθμιση στην Βουλή. Η απόφαση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των πρακτόρων που υποστήριζαν ότι η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ στερεί τζίρο από τον Οργανισμό καθώς δεν επιτρέπει στους παίκτες να «παίξουν» ξανά τα κέρδη τους. Ως αντιστάθμισμα για αυτή την απόφαση, ο φόρος στα μεγαλύτερα κέρδη ανεβαίνει έως το 20% για ποσά άνω των 500 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, τροποποιείται η φορολόγηση των κερδών των παικτών του ΟΠΑΠ.
Πλέον, η φορολογία των κερδών διαμορφώνεται στο 0% για τα κέρδη των παικτών κάτω των 100 ευρώ, 15% για τα κέρδη των παικτών μεταξύ 100 και 500 ευρώ, και 20% για τα κέρδη των παικτών από 500 ευρώ και άνω.
Η απόφαση αυτή έρχεται με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία –σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών- απάντησε θετικά.


Oπως διευκρινίζει με νέα ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ "η νέα φορολογική κλίμακα που θα θεσπιστεί με νομοθετική ρύθμιση θα ισχύει για τα κέρδη από τα παραδοσιακά παίγνια του ΟΠΑΠ, για τα κέρδη από παιγνιομηχανήματα, για τα κέρδη από παίγνια που διεξάγονται στο διαδίκτυο και –από την 1.1.2014– για τα κέρδη από το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v