OTE:Ενισχύεται τηλεοπτικά με την Premier League

Σε σημαντική ενίσχυση της συνδρομητικής τηλεόρασής του προχωρά ο ΟΤΕ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερίσχυσε της Nova στη μάχη για τη διεκδίκηση των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος.

  • της Μάρως Τσαντήλα
OTE:Ενισχύεται τηλεοπτικά με την Premier League
Σε σημαντική ενίσχυση της συνδρομητικής τηλεόρασής του προχωρά ο ΟΤΕ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερίσχυσε της Nova στη μάχη για τη διεκδίκηση των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος.

Επισήμως, βεβαίως, οι ανακοινώσεις αναμένονται από την Premier League, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά του ΟΤΕ ήταν υψηλότερη έναντι της προσφοράς που κατέθεσε η Forthnet - Nova.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η προσφορά του ΟΤΕ για την απόκτηση των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος ήταν της τάξης των 25 εκατ. ευρώ περίπου για το διάστημα 2013-2016.

Με την προσθήκη των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος ο ΟΤΕ ενδυναμώνει σημαντικά το αθλητικό περιεχόμενο της συνδρομητικής τηλεόρασής του καθώς μεταδίδει ήδη τους αγώνες του ισπανικού, του γερμανικού και του ιταλικού πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της ανταγωνίστριας Nova, η οποία μεταδίδει έως τώρα τους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος, εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι η εταιρεία επιλέγει να επενδύει σε κορυφαία πρωταθλήματα που έχουν ελληνική συμμετοχή και ενδιαφέρον.

Όπως σημειώνεται σχετικά, η επένδυση της Nova στο πρωτάθλημα της Superleague αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της στρατηγικής της στο αθλητικό περιεχόμενο, ενώ μαζί με την επένδυση στο Champions League και στο Europa League, αλλά και στη Euroleague της επιτρέπεται να παρέχει όλες τις μέρες της εβδομάδας ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο με ελληνικό χρώμα και ενδιαφέρον, αλλά και ανταποδοτικότητα προς τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις. 

Aπό την πλευρά του Οργανισμού, η κίνησή του να προχωρήσει σε περαιτέρω ενδυνάμωση του αθλητικού περιεχομένου του δεν αποκλείεται να αποτελεί και αλλαγή στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μ. Τσαμάζ τόνιζε με έμφαση πως, παρότι το ποδόσφαιρο είναι βασικό κριτήριο επιβολής καναλιού, ο ίδιος δεν θα ήθελε ο ΟΤΕ να μπλέξει σε ποδοσφαιρικό καυγά καθώς, μεταξύ άλλων, πρόκειται για ένα υπερτιμημένο προϊόν.


Αναβάθμιση από τη Standard & Poor’s

Εν τω μεταξύ, θετικά αποτελέσματα συνεχίζει να προκαλεί στον ΟΤΕ επιτυχημένη έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 700 εκατ. ευρώ που πέτυχε ο όμιλος την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Standard & Poor’s ανακοίνωσε χθες ότι αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ κατά δύο μονάδες, από B- σε Β+. Στο σχετικό report, σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την άποψη του επενδυτικού οίκου ότι η ρευστότητα του ΟΤΕ έχει βελτιωθεί σημαντικά, ως αποτέλεσμα των ενεργειών για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού του τους τρεις τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων και η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης ομολόγων, ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η ρευστότητα του ομίλου είναι επαρκής αφού, τονίζεται, οι πηγές ρευστότητας ξεπερνούν τα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος και υπερβαίνουν τις ανάγκες χρηματοδότησης.

Η Standard & Poor’s στην έκθεσή της εκτιμά ότι τα δάνεια 1 δισ. του ΟΤΕ που λήγουν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο θα καλυφθούν σε σημαντικό βαθμό από τα ταμειακά διαθέσιμα και τις ελεύθερες ταμειακές ροές. Επίσης εκτιμάται ότι η ρευστότητα μπορεί να ενισχυθεί περισσότερο από την πώληση των θυγατρικών Glοbul στη Βουλγαρία και Hellas Sat.


Αναμένει στο ακουστικό για τον Hellas Sat

Σε ό,τι αφορά την πώληση του Hellas Sat, τα νεότερα αναμένονται σύντομα. Η καναδική Telesat, η οποία είναι μέτοχος στον Hellas Sat, ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου να δώσει την απάντησή της, αν επιθυμεί να ασκήσει τα δικαιώματά της και να προχωρήσει στην εξαγορά του δορυφόρου.

Γεγονός είναι ότι η εταιρεία επιμένει να δημιουργεί αισιοδοξία πως μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα αυτό. Η Telesat μαζί με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία είναι μικρομέτοχοι στον Hellas Sat, ωστόσο, ακόμη και αν υπήρχε ενδιαφέρον, είναι βέβαιο ότι η οικονομική αδυναμία της ΕΑΒ δεν της επιτρέπει να ασκήσει το δικαίωμα αυτό.

Σε περίπτωση όπου η απάντηση της καναδικής εταιρείας δεν είναι θετική, τότε ο ΟΤΕ θα πρέπει να αναζητήσει άλλον αγοραστή για τον δορυφόρο.

Η διοίκηση του ΟΤΕ επιθυμεί, εδώ και πολύ καιρό, η πώληση αυτή να προχωρήσει γρήγορα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά αφού η διάρκεια ζωής του δορυφόρου είναι 4 - 5 χρόνια και για να μη χαθεί η τροχιακή θέση θα πρέπει να χτιστεί νέος δορυφόρος, διαδικασία ασφαλώς χρονοβόρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v