Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Δυνατές κινήσεις σε δύο μέτωπα

Ισχυρή ομάδα που κερδίζει δημιουργεί ο ΟΤΕ στο αθλητικό περιεχόμενο του ΟΤΕ TV με την προσθήκη και των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος στα αθλητικά κανάλια του για την τριετία 2013 - 2016.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Δυνατές κινήσεις σε δύο μέτωπα
Ισχυρή ομάδα που κερδίζει δημιουργεί ο ΟΤΕ στο αθλητικό περιεχόμενο του ΟΤΕ TV με την προσθήκη και των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος στα αθλητικά κανάλια του για την τριετία 2013 - 2016.

Η μετάδοση των αγώνων της Barclays Premier League θα ξεκινήσει από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και οι συνδρομητές της τηλεόρασης του ΟΤΕ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της γηραιάς Ηπείρου, ήτοι το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο ΟΤΕ απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης του αγγλικού πρωταθλήματος επικρατώντας στη διαγωνιστική διαδικασία καθώς προσέφερε υψηλότερο τίμημα έναντι της αντίστοιχης προσφοράς του ομίλου Nova - Forthnet, που έως σήμερα μεταδίδει τους αγώνες αυτούς.

Τα κανάλια του ΟΤΕ TV προσφέρουν επίσης πλούσιο μπασκετικό θέαμα με το πρωτάθλημα του NBA αλλά και τα διασημότερα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού, Formula 1, Moto GP και WRC. Το κόστος για την απόκτησή του Full Pack είναι 19,90 ευρώ/μήνα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται επίσης περισσότερα από 70 ψηφιακά κανάλια, τα 17 σε High Definition, και όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Με την ενίσχυση του αθλητικού του περιεχομένου ο ΟΤΕ φιλοδοξεί στην περαιτέρω ενίσχυση της συνδρομητικής του βάσης καθώς οι τηλεοπτικές υπηρεσίες είναι ένας τομέας στον οποίο ο όμιλος ποντάρει πολλά για το μέλλον.

Επαναγορά ομολόγων

Εν τω μεταξύ σε επαναγορά ομολόγων συνολικού ύψους 198,7 εκατ. ευρώ προχώρησε η θυγατρική του ΟΤΕ ΟΤΕ Ρlc.

Η θυγατρική του ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων λήξεως Αυγούστου 2013 (ISIN XS0173549659) και Απριλίου 2014 (ISIN XS0615771143) έναντι μετρητών.

Η OTE Ρlc. αποδέχτηκε συνολικά προσφορές επαναγοράς ύψους 106,2 εκατ. ευρώ από το ομόλογο λήξεως Αυγούστου 2013 και 92,5 εκατ. ευρώ από το ομόλογο λήξεως Απριλίου 2014.

Τα επαναγορασθέντα ομόλογα παραδόθηκαν για ακύρωση. Κατά συνέπεια, τα ονομαστικά ποσά των ομολόγων λήξεως Αυγούστου 2013 και Απριλίου 2014 ανέρχονται πλέον σε 713,8 και σε 407,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων του ΟΤΕ.

Στο δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, ο ΟΤΕ προχώρησε σε σταδιακές επαναγορές συνολικού ποσού 236 εκατ. ευρώ από υφιστάμενα ομόλογα του ΟΤΕ λήξεως Αυγούστου 2013. Επιπλέον ο όμιλος άντλησε περισσότερο από 1 δισ. ευρώ μέσω ομολογιακών δανείων που σύναψε στα τέλη του 2012 και στις αρχές του 2013.

Το ομολογιακό δάνειο ύψους 700 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας που σύναψε ο ΟΤΕ, θεωρήθηκε προμήνυμα για την επιστροφή και της χώρας στις αγορές χρήματος, καθώς επρόκειτο ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη έκδοση ομολογιακού δανείου ελληνικής επιχείρησης την τελευταία διετία της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v