Δασκαλόπουλος: Μέσω Damma Holdings στην ΕΖΑ

Πολύ κοντά στη δεύτερη επιχειρηματική της κίνησης εντός των ελληνικών συνόρων βρίσκεται η Damma Holdings συμφερόντων του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Δασκαλόπουλος: Μέσω Damma Holdings στην ΕΖΑ
Πολύ κοντά στη δεύτερη επιχειρηματική της κίνησης εντός των ελληνικών συνόρων βρίσκεται η Damma Holdings συμφερόντων του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Η εταιρεία, η οποία πριν από μια τριετία απέκτησε το 5,04% της εταιρείας Κορρές, ετοιμάζεται για το επόμενο επιχειρηματικό της άνοιγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των ποτών και αναψυκτικών.

Kατά τις ίδιες πηγές, η Damma Holdings βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την "ΕΖΑ Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποία" του Αθανάσιου Συριανού, οι οποίες αφορούν στην απόκτηση μειοψηφικού μεν, ισχυρού δε, ποσοστού της Ζυθοποιίας. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες, ακόμη και τις επόμενες ημέρες.
 
Η ΕΖΑ, η οποία διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια του κλάδου, πραγματοποίησε πέρυσι πωλήσεις οι οποίες ξεπέρασαν τα 13 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιό της είναι σταθερά ανοδικό.

Σημειώνεται ότι η ΕΖΑ δημιουργήθηκε το 1989 ως ομώνυμη θυγατρική γερμανικού ομίλου του οποίου η μπύρα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1980, υπό καθεστώς παραχώρησης σήματος. Tο 1988 η γερμανική μητρική εταιρεία ανέλαβε η ίδια την ανάπτυξη του σήματός της, στην Ελλάδα και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε το εργοστάσιο στην Αταλάντη.

Ακολούθησε η ανασυγκρότηση της εταιρείας και η μετονομασία της σε Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε. (ΕΖΑ).

Το 1998 πραγματοποιήθηκε η υπό μορφή “management buy-out” εξαγορά των μετοχών που ανήκαν στην γερμανική εταιρεία (διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε το 2003) με αποτέλεσμα την πλήρη ελληνοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της.

Η συμφωνία πώλησης περιέλαβε και τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης σήματος για παραγωγή και διάθεση της μπύρας αυτής μέχρι το 2009. Το 2011, η αναδιάρθρωση της εταιρείας περιέλαβε και την αλλαγή της εταιρικής της ονομασίας σε "ΕΖΑ Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποία".

Η εταιρεία διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο ζύθου με υψηλό παραγωγικό δυναμικό και απασχολεί περισσότερους από 100 ειδικευμένους εργαζόμενους στην ομώνυμη πόλη της Φθιώτιδας.

Παράγει δύο προϊόντα (σε συσκευασίες μπουκαλιού, κουτιού και βαρελιού) μέσω της διαδικασίας “Μακράς Ωρίμανσης” που διαρκεί τουλάχιστον 21 ημέρες.

Το πρώτο από αυτά είναι η ελληνική μπύρα Pils Hellas την οποία λανσάρισε το 1996.
 
To δεύτερο είναι η Berlin Premium Lager, μια μπύρα ανωτάτης ποιότητας, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2010 αφού προηγούμενα ολοκληρώθηκε μια μακρά περίοδος προετοιμασίας και δοκιμών από την ομάδα του γερμανού ζυθοποιού Dr. Bilge, στην Αταλάντη. Πριν από λίγους μήνες εξάλλου παρουσίασε στην ελληνική αγορά μία νέα, φρέσκια καλοκαιρινή μπύρα την "Blue Island".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v