Πετζετάκις: Εμπλοκή με Concritech

Την επικαιροποίηση του proof of funds της Concritech αλλά και της δέσμευσης ενδιαφέροντος της για την Πετζετάκις και την Πετζετάκις Β. Ελλάδος ζήτησε η διοίκηση της εισηγμένης.

Πετζετάκις: Εμπλοκή με Concritech
Την επικαιροποίηση του proof of funds της Concritech αλλά και της δέσμευσης ενδιαφέροντος της για την Πετζετάκις και την Πετζετάκις Β. Ελλάδος ζήτησε η διοίκηση της εισηγμένης, μετά την μη συμμετοχή της αυστραλιανής εταιρείας στον πλειστηριασμό της Petzetakis Africa.

Η διοίκηση της Πετζετάκις, σύμφωνα με στελέχη του ομίλου, αιφνιδιάστηκε και θορυβήθηκε από το γεγονός ότι η Concritech του Λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία Mohamed Hammoud, δεν συμμετείχε στον πλειστηριασμό για τα δύο εργοστάσια και τον μηχανολογικό εξοπλισμό της Petzetakis Africa, τα οποία όπως έγραψε το Euro2day.gr κατέληξαν στην Marley Pipes.

Μετά από αυτή την «απρόσμενη», όπως τη χαρακτηρίζουν εξέλιξη, η Πετζετάκις ζήτησε και έλαβε εγγράφως από το δικηγορικό γραφείο Σιούφα που εκπροσωπεί την Concritech, ότι ισχύει η δέσμευση ενδιαφέροντος της τελευταίας για την Πετζετάκις και Πετζετάκις Β. Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, όμως, ζήτησε και την επικαιροποίηση του proof of funds της Concritech (σ.σ. της κεφαλαιακής επάρκειας), μέσω Λιβανέζικης, αυτή τη φορά, τράπεζας και όχι Ιρανικής, λόγω του εμπάργκο που έχει μεσολαβήσει, χωρίς προς το παρόν να το έχει παραλάβει.

Οι παραπάνω κινήσεις εντείνουν έτι περαιτέρω την ανησυχία πιστωτών και επενδυτών της Πετζετάκις, η οποία εντάθηκε μετά την απουσία της Concritech από τον πλειστηριασμό της Petzetakis Africa, καθώς τίθεται πλέον ευθέως επ αμφιβόλω αν η αυστραλιανή εταιρεία και ο βασικός της μέτοχος ενδιαφέρονται πραγματικά να αποκτήσουν μέσω distressed deal τη μητρική και μέσω της διαδικασίας ρευστοποίησης την Πετζετάκις Β. Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι οι πιστώτριες τράπεζες με συντονιστή την Eurobank είχαν κατ αρχήν αποδεχθεί την πρόταση της Concritech για εξαγορά των δανείων σε τιμή χαμηλότερη της ονομαστικής και περίμεναν την εξαγορά των μετατρέψιμων ομολογιών της Πετζετάκις, ως πρώτο έμπρακτο βήμα. Εξέλιξη, που επίσης καθυστερεί εδώ και μήνες.

Σημειώνεται ότι στις 11/3 εκδικάζεται στη Θεσσαλονίκη αίτηση για τον πλειστηριασμό της Πετζετάκις Βορειου Ελλαδος, αντί 7,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v