Eldorado Gold: Στο 1 εκατ. η ζημιά στις Σκουριές

Σε περίπου $1 εκατ. της δαπάνης περιορίστηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο εργοτάξιο της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας. Τι συμφώνησε με τον Σαμαρά.

Eldorado Gold: Στο 1 εκατ. η ζημιά στις Σκουριές
Σε περίπου 1 εκατ. δολάρια της δαπάνης περιορίστηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο εργοτάξιο της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Paul Wright, ενώ τόνισε πως το συμβάν δεν θα «φρενάρει» την πρόοδο του έργου για περισσότερο από δυο εβδομάδες.

Κατά τον ίδιο, η «τρομοκρατική επίθεση» -όπως την χαρακτήρισε- στις υποδομές της εταιρείας στις Σκουριές, καταδικάστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, από όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα και από τον ελληνικό λαό, ενώ το θέμα ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ελλάδας.

Όπως επισήμανε, η αστυνομία έχει ενισχύσει την ασφάλεια της εταιρείας, ενώ η Eldorado Gold προχωρά σε ανεξάρτητη αξιολόγηση του συστήματος ασφαλείας της, το οποίο θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Ο κ. Wright γνωστοποίησε ότι πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τους υπουργούς Οικονομίας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ενώ δήλωσε «καθησυχασμένος» από την «δέσμευση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να προστατεύσει την επένδυσή μας και να φέρει τους δράστες αυτού του εγκλήματος στη δικαιοσύνη».

Παράλληλα ανέφερε πως στη συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, συζητήθηκε η καθυστέρηση στην υπογραφή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης της εταιρείας στο Πέραμα, και ότι έλαβε την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι το θέμα θα οριστικοποιηθεί και η ΜΠΕ θα εκδοθεί εντός δέκα ημερών.

Ο COO της εταιρείας, Paul Skayman, αναλύοντας τις επιδόσεις των διαφόρων μονάδων της Eldorado Gold ανά τον κόσμο, σημείωσε πως στο Στρατώνι Χαλκιδικής το ορυχείο εξακολουθεί να έχει καλές επιδόσεις, και το 2012 παρήγατε σχεδόν 16.000 τόνους συμπυκνώματος χρυσού με κόστος σε μετρητά 8,43 δολάρια ανά τόνο, ενώ στην Ολυμπιάδα, το δ’ τρίμηνο πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πωλήσεις συμπυκνώματος, και συγκεκριμένα περίπου 800 ουγκιές χρυσού. Όπως επισήμανε, αρχίζει να φαίνεται σταθερή βελτίωση στα επίπεδα παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v