Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Η περίοδος μετατροπής ΜΑΚ και ΜΑΕΚ

Την περίοδο μετατροπής των μετατρέψιμων χρεογράφων ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου. Παράλληλα η τράπεζα γνωστοποίησε και την αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κύπρου: Η περίοδος μετατροπής ΜΑΚ και ΜΑΕΚ
Την περίοδο μετατροπής των μετατρέψιμων χρεογράφων, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου. Παράλληλα η τράπεζα γνωστοποίησε και την αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου:

Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ειδοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών όρων έκδοσης, προς τους κατόχους των προαναφερόμενων αξιών της Τράπεζας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι, η επόμενη Περίοδος Μετατροπής τους όπως αυτή ορίζεται σύμφωνα με τους όρους έκδοσής τους σε μετοχές Τράπεζας Κύπρου είναι η ακόλουθη: 

* Μετατρέψιμα Χρεόγραφα 2013/2018 (ISIN: CY0140740115): Τελευταία Περίοδος Μετατροπής 15-31 Μαρτίου 2013 με ισχύουσα τιμή μετατροπής €8,11 κατά μετοχή. 
* Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου (ISIN:CY0141000212): 15-31 Μαρτίου 2013 με ισχύουσα τιμή μετατροπής €4,24 κατά μετοχή. 
* Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου σε Ευρώ (ISIN:CY0141890117): 1-15 Μαρτίου 2013 με ισχύουσα τιμή μετατροπής €3,30 κατά μετοχή. 
* Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου σε Δολάρια Αμερικής (ISIN:CY0141900114): 1-15 Μαρτίου 2013 με ισχύουσα τιμή μετατροπής €3,30 κατά μετοχή.

Το ονομαστικό ποσό των ΜΑΕΚ σε Δολάρια Αμερικής θα μετατρέπεται σε Ευρώ σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία €:$ όπως θα ορίζεται και θα ανακοινώνεται από την Τράπεζα κατά την τελευταία ημερομηνία μετατροπής της σχετικής Περιόδου Μετατροπής και ο αριθμός των νέων μετοχών θα προκύπτει διαιρώντας το ονομαστικό ποσό σε Ευρώ με την ισχύουσα τιμή μετατροπής.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ουσιαστικά χαμηλότερη από την τιμή μετατροπής των πιο πάνω μετατρέψιμων αξιών.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ, στη σημερινή συνεδρία του, αποφάσισε τον διορισμό των κ.κ. Κωνσταντίνου Δάμτσα, επιχειρηματία και Κωνσταντίνου Ηροδότου, τέως Εκτελεστικού Διευθυντή της UBS Investment Bank, Λονδίνου, ως μη εκτελεστικών και ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

O διορισμός θα αποκτήσει ισχύ με τη σχετική έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Με τον διορισμό των κ.κ. Κωνσταντίνου Δάμτσα και Κωνσταντίνου Ηροδότου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου ενισχύεται περαιτέρω με μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v