3Ε: Εγκρίθηκε το Ενημερωτικό για εισαγωγή στο LSE

Ξεκινά το επόμενο διάστημα η προαιρετική Δημόσια Πρόταση για την Coca Cola. Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται η υποχρεωτική εξαγορά. Το σχέδιο και οι προϋποθέσεις επιστροφής στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

3Ε: Εγκρίθηκε το Ενημερωτικό για εισαγωγή στο LSE
Την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της Coca Cola, σχετικά με την εισαγωγή και διαπραγμάτευση στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και τη δημόσια προσφορά, ανακοίνωσε η εταιρία. 

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Coca Cola:

Την 11η Οκτωβρίου 2012, η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης προκειμένου να αποκτήσει το σύνολο των κοινών μετοχών της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. Η συναλλαγή αποσκοπεί στην εισαγωγή των κοινών μετοχών της CCHBC στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου προκειμένου να:

• αντικατοπτρίζεται καλύτερα ο διεθνής χαρακτήρας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Εταιρείας,
• ενισχυθεί η εμπορευσιμότητα των κοινών μετοχών της CCHBC,
• βελτιωθεί η πρόσβαση του ομίλου της Εταιρείας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και χρεογράφων,
• διευκολυνθεί η πιθανή ένταξη των μετοχών της CCHBC στον δείκτη FTSE UK και
• αυξήσει την ευελιξία του ομίλου της Εταιρείας στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και της μελλοντικής ανάπτυξής του.

H CCHBC ανακοινώνει σήμερα ότι το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και τη δημόσια προσφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο (το «Ενημερωτικό Δελτίο»), εγκρίθηκε από την εποπτική αρχή UK Listing Authority (UKLA).
 
Το Ενημερωτικό Δελτίο θα διαβιβαστεί στην Ελλάδα και στην Αυστρία μαζί με το πιστοποιητικό έγκρισης του από την UKLA προκειμένου να λάβει χώρα η δημόσια προσφορά στις χώρες αυτές.

Η CCHBC αναμένει ότι η περίοδος αποδοχής για την προαιρετική δημόσια πρόταση θα ξεκινήσει εντός του τρέχοντος μηνός και ότι θα λήξει περί τα μέσα Απριλίου 2013.

Η έναρξη της περιόδου αποδοχής για την δημόσια πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Securities and Exchange Commission των Η.Π.Α. Υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, η CCHBC αναμένει την εισαγωγή και έναρξη διαπραγμάτευσης των κοινών μετοχών της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου περί τα τέλη Απριλίου 2013.


Τα κύρια σημεία του ενημερωτικού

1. Γενικά

Στις 11 Οκτωβρίου 2012, η CCHBC AG ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής μετοχών προκειμένου να αποκτήσει το σύνολο των κοινών μετοχών της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., με απώτερο στόχο την εισαγωγή των κοινών μετοχών της CCHBC AG στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Οι πρωταρχικοί στόχοι της εισαγωγής του Ομίλου της Coca-Cola Hellenic στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι να:

1. αντικατοπτρίζεται καλύτερα ο διεθνής χαρακτήρας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Εταιρείας,
2. ενισχυθεί η εμπορευσιμότητα των κοινών μετοχών της ,
3. βελτιώσει την πρόσβαση του Ομίλου στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και χρεογράφων,
4. διευκολυνθεί η πιθανή ένταξη των κοινών μετοχών της στον δείκτη FTSE UK και
5. αυξήσει την ευελιξία της στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της και της μελλοντικής ανάπτυξής της.

Σήμερα η CCHBC AG ανακοίνωσε ότι το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των κοινών της μετοχών στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου εγκρίθηκε από την εποπτική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Listing Authority). Πρόκειται για ορόσημο στην πορεία της συναλλαγής. Η διαδικασία εγκρίσεων από την εποπτική αρχή των ΗΠΑ (SEC – Securities & Exchange Commission) και την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Η έναρξη της Περιόδου Αποδοχής αναμένεται γύρω στις 19 Μαρτίου 2013 και η λήξη της περί τις 19 Απριλίου 2013. Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής θα δημοσιευτούν μέσω επίσημης ανακοίνωσης που αναμένεται να εκδοθεί εντός δύο εργάσιμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής.

Κατόπιν η έναρξη διαπραγμάτευσης της CCHBC AG στα Χρηματιστήρια Αθηνών, Λονδίνου και Νέας Υόρκης αναμένεται περί τις 29 Απριλίου.


2. Η Δημόσια Πρόταση

• Μέτοχοι που κατέχουν άμεσα μετοχές με εγγραφή στο σύστημα άυλων τίτλων του ΧΑ έχουν, μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, τις ακόλουθες επιλογές:

(i) Να ανταλλάξουν τις μετοχές τους μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος η οποία ενεργεί ως Διαχειρίστρια Τράπεζα υποβάλλοντας εμπρόθεσμα την φόρμα δήλωσης αποδοχής για την Ελληνική Δημόσια Πρόταση σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Διαχειρίστριας Τράπεζας στην Ελλάδα,

(ii) Να δώσουν εντολή στην χρηματιστηριακή εταιρία με την οποία συνεργάζονται να αποδεχτεί εκ μέρους τους την ανταλλαγή των υφιστάμενων μετοχών τους μέσω της Διαχειρίστριας Τράπεζας.

• Μέτοχοι που κατέχουν μετοχές έμμεσα (μέσω χρηματοοικονομικών ενδιαμέσων), πρέπει να δώσουν εντολή στον χρηματοοικονομικό τους ενδιάμεσο να αποδεχτεί εκ μέρους τους την ανταλλαγή των μετοχών τους μέσω της Διαχειρίστριας Τράπεζας πριν τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, χρησιμοποιώντας τη φόρμα δήλωσης αποδοχής για την Δημόσια Πρόταση και την οποία μπορούν να προμηθεύονται από την Διαχειρίστρια Τράπεζα.

• Μέτοχοι που έχουν αποδεχθεί την δημόσια πρόταση ανταλλαγής αλλά αλλάξουν γνώμη κατά την διάρκεια της περιόδου αποδοχής και επιθυμήσουν να αποσύρουν την αποδοχή τους, πρέπει να υποβάλουν στην Εθνική Τράπεζα πριν τη λήξη της περιόδου αποδοχής τη φόρμα ανάκλησης της αποδοχής, είτε προσωπικά είτε μέσω του χρηματοοικονομικού τους ενδιάμεσου μέσω του οποίου είχαν προβεί προηγουμένως σε δήλωση αποδοχής για την ανταλλαγή των μετοχών τους στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής.


3. Υποχρεωτική Εξαγορά

• Μετά το πέρας της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής (και υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα είναι επιτυχής – δηλαδή θα έχει επιτευχθεί το ελάχιστο ποσοστό αποδοχής του 90%), η CCHBC AG θα ασκήσει το δικαίωμα υποχρεωτικής εξαγοράς των μετόχων μειοψηφίας, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Με την έγκριση του αιτήματος εξαγοράς η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα καθορίσει και την ημερομηνία διακοπής της διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

• H ολοκλήρωση της διαδικασίας υποχρεωτικής εξαγοράς αναμένεται εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου.

• Επιπλέον, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποχρεωτικής εξαγοράς, η CCHBC AG θα προκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., για την έγκριση της διαγραφής των μετοχών της τελευταίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

• Το αντάλλαγμα σε μετρητά των €13,58 για κάθε μετοχή της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. που θα προσφερθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας υποχρεωτικής εξαγοράς, μαζί με τη χρηματοδότηση των λοιπών εξόδων της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής, αναμένεται να καλυφθεί από γραμμή χρηματοδότησης ύψους €550.000.000.

• Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποχρεωτικής εξαγοράς, η προκαθορισμένη επιλογή θα είναι η προσφορά μετοχών της CCHBC AG σύμφωνα με το τίμημα της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής. Προκειμένου οι μέτοχοι να λάβουν το τίμημα των €13,58 σε μετρητά θα πρέπει να εκφράσουν ρητά την επιλογή τους.


4. Χρηματιστήριο Αθηνών

Η CCHBC AG έχει υποβάλει αίτηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών για την δευτερογενή εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

a) Την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής

b) Την εξαίρεσή της από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με:

a. την ύπαρξη οικονομικών καταστάσεων για την τελευταία τριετία
b. την προϋπόθεση ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου

Οι μετοχές αναμένονται να διαπραγματεύονται με το σύμβολο [«ΕΕΕΚ»].


5. LSE

• Η Εταιρεία έχει λάβει την έγκριση της UK Listing Authority για την εισαγωγή όλων των Κοινών Μετοχών της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με το σύμβολο “CCH”.

• Αναμένεται ότι η εισαγωγή θα τεθεί σε ισχύ, και ότι η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών θα ξεκινήσει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, περίπου τις 29 Απριλίου 2013.

• Η CCHBC AG αναμένει να συμπεριληφθεί στον δείκτη FTSE-100 τον Σεπτέμβριο 2013, δεδομένου ότι έως τότε θα έχει παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα συναλλακτικής δραστηριότητας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την εξέταση της σχετικής αίτησης.


6. NYSE

• Η CCHBC AG θα εισάγει τα ΑDS της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο “CCH”.


7. Νομίσματα

• Μετοχές
Οι Κοινές Μετοχές θα διαπραγματεύονται σε βρετανικές στερλίνες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σε Ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι Αμερικάνικοι Αποθετήριοι Τίτλοι (ADS) σε Δολάρια Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
• Χρηματοοικονομική πληροφόρηση
• Ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις Ομίλου: Ευρώ
• Μη-ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις Μητρικής Εταιρείας τους Ομίλου: Ελβετικά φράγκα
• Μερίσματα: Αναμένεται να ανακοινώνονται σε Ελβετικά Φράγκα και να καταβάλλονται σε Ευρώ. Οι κάτοχοι CDI μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν να λαμβάνουν τα μερίσματά τους σε Βρετανικές Στερλίνες και οι κάτοχοι ADS μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν να λαμβάνουν τα μερίσματά τους σε Δολάρια Αμερικής. Ως εκ τούτου οι διακυμάνσεις στην ισοτιμία της Βρετανικής Στερλίνας, του Ευρώ και του Δολαρίου Αμερικής ως προς το Ελβετικό Φράγκο θα επηρεάζουν την τελική αξία των μερισμάτων που θα εισπράττει ο δικαιούχος κατά την ημερομηνία καταβολής των.

Δείτε αναλυτικά το Πληροφοριακό Δελτίο της Coca Cola.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v