Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση Χλαμπουτάκη κατ' ανάγκην από Ντυνάν-ΕΕΣ

Την παραίτησή του "κατ' ανάγκην" από πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από πρόεδρος του Ερρίκου Ντυνάν ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Χλαμπουτάκης.

Παραίτηση Χλαμπουτάκη κατ ανάγκην από Ντυνάν-ΕΕΣ
Την παραίτησή του "κατ' ανάγκην" όπως σημειώνει, από πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από πρόεδρος του Ερρίκου Ντυνάν ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Χλαμπουτάκης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική επιστολή, "η πλειοψηφία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ με την από 13/3/2013 απαξιωτική επιστολή της αίρει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό μου ως προέδρου του ΕΕΣ (και κατ' επέκταση) και ως προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής επενδυτή και την τύχη του νοσοκομείου και των 1.050 εργαζόμενων σε αυτό. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του".

Ο κ. Χλαμπουτάκης κατηγορεί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ για μεθοδευμένη υπονόμευση του έργου του, αρνητική στάση και παντελή έλλειψη διάθεσης συνεργασίας που εμπόδιζε, όπως σημειώνει, την επίλυση βασικών προβλημάτων του ΕΕΣ που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια των πολλών ετών της προηγούμενης ηγεσίας.

Σημειώνουμε πως η σημερινή ήταν η πέμπτη κατά σειρά πρόταση μομφής που δέχθηκε ο κ. Χλαμπουτάκης από το Δ.Σ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με υπαινιγμούς εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και απόδοση ευθύνης για ‘επιζήμια εξέλιξη του θέματος ανεύρεσης επενδυτή για το Ερρίκος Ντυνάν’.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Χλαμπουτάκη, υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ανέλαβε πρόεδρος στο Ερρίκος Ντυνάν από 17 Δεκεμβρίου πέρυσι, σε ένα νοσοκομείο με χρέη που υπερβαίνουν τα 200 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:

"Στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ενώ η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν βρίσκεται στο τελικό και κρίσιμο στάδιο της επιλογής επενδυτή, η πλειοψηφία του Κεντρικού ΔΣ του ΕΕΣ με την από 13/3/2013 απαξιωτική επιστολή της αίρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου, ως προέδρου του ΕΕΣ και κατ’ επέκταση και ως προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την τύχη του νοσοκομείου και των 1050 εργαζομένων σε αυτό.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Η υπονόμευση του έργου μου στο σύντομο διάστημα της προεδρίας μου από 2/1-/2012 στον ΕΕΣ και από 17/12/2012 στο ΚΙΕΝ από την πλειοψηφία του Κεντρικού Δ.Σ. του ΕΕΣ υπήρξε μεθοδευμένη, αφού με την αρνητική στάση της και την παντελή έλλειψη διάθεσης συνεργασίας, εμπόδιζε την επίλυση βασικών προβλημάτων του ΕΕΣ που συσσωρεύτηκαν κατά την διάρκεια των πολλών ετών της προηγούμενης ηγεσίας, όπως ενδεικτικά είναι:

α) Η αναθεώρηση του απαρχαιωμένου καταστατικού, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού επί σειράν ετών, που κορυφώθηκαν με επιστολή του Γενικού Γραμματέα το ΔΕΣ στον Έλληνα Πρωθυπουργό στην οποία τίθενται εν αμφιβόλω η παραμονή του ΕΕΣ στον διεθνή οργανισμό.

β) η βελτίωση των διαρκώς επιδεινούμενων σχέσεων του ΕΕΣ με τους διεθνείς οργανισμούς.

γ) η εφαρμογή ενός προγράμματος χρηστής διοίκησης και επίλυσης σημαντικών
θεμάτων, όπως είναι η εξεύρεση λύσης προς κάθε κατεύθυνση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων τόσο στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όσο και στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και η ανακίνηση του μείζονος θέματος των κληροδοτημάτων του ΕΕΣ, που λεηλατήθηκαν τεχνηέντως.

Η αμέριστη και απεριόριστη συμπαράσταση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού ΔΕΣ στο πρόσωπο και στο έργο μου, δεν εμπόδισαν την πλειοψηφία του ΚΔΣ να συνεχίσει την υπονομευτική τακτική της.

Ευελπιστώ ότι η Πολιτεία, έχουσα εμπεριστατωμένη και σαφή εικόνα για την καταστροφική πορεία του ΕΕΣ στο σχηματισμό της οποίας συνέβαλαν, ανάμεσα σε άλλα και πρόσφατες επιστολές του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, απευθυνόμενες τόσο στον Πρωθυπουργό της χώρας, όσο και στους Υπουργούς Υγείας και Εξωτερικών, θα επιληφθεί άμεσα, την ύστατη αυτή στιγμή, αποτρέποντας τον διεθνή διασυρμό της χώρας. Αναγνωρίζοντας δε, την ιστορική διαδρομή, το ανθρωπιστικό έργο και την κοινωνική προσφορά που διαδραματίζει για την χώρα μας ο ΕΕΣ, ελπίζω να πράξει τα δέοντα.

Μετά απ΄όλα αυτά, αφού δεν είναι πλέον εφικτή η εκτέλεση των καθηκόντων μου ενόψει και της υποβληθείσας άρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, αποχωρών κατ΄ ανάγκην από Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και κατ΄ επέκταση και από πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v