Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θολό τοπίο για την Λαϊκή Τράπεζα

Πληροφορίες για διάσπαση της Λαϊκής μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για σχέδιο αναδιάρθρωσης των δυο βασικών πυλώνων του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Θολό τοπίο για την Λαϊκή Τράπεζα
Πληροφορίες για διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για σχέδιο αναδιάρθρωσης των δύο βασικών πυλώνων του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο, σε μία «κακή» και μια «καλή» τράπεζα, με ανάλογη μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού.

Ωστόσο αν πρακτικά υπάρχει μια διάδοχος τράπεζα εκ των δυο είναι προφανές ότι θα έχει τεράστιο μερίδιο αγοράς στην Κύπρο άρα και πιθανά πρόβλημα από πλευράς δεσπόζουσας θέσης.

Η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού έσπευσε πάντως να διαψεύσει κατηγορηματικά πληροφορίες για «κλείσιμο» της Λαϊκής Τράπεζας, που κυκλοφόρησαν αρχικά μέσω του κρατικού καναλιού ΡΙΚ, σημειώνοντας ότι "αναδιάρθρωση δεν είναι κλείσιμο".
 
Το Euro2day.gr επικοινώνησε με μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας ο οποίος δήλωσε ότι τα μέλη του δ.σ. δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση και ότι ακούν διάφορα σενάρια μέσω τρίτων τα οποία φυσικά και δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της Λαϊκής έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα σε κεντρική τράπεζα και κυβέρνηση ότι είναι αντίθετη με όλα όσα ακούγονται.

Τραπεζικές πηγές στην Αθήνα τόνιζαν ότι οι εξελίξεις δεν επηρεάζουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι έχει συγκληθεί Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v