Moda Bagno: Πρόταση για ομολογιακό 3 εκατ. ευρώ

Την έκδοση κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου έως 3 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει η Εθνική Τράπεζα, καλούνται να εγκρίνουν στην ΓΣ της 10ης Απριλίου η Moda Bagnο.

Moda Bagno: Πρόταση για ομολογιακό 3 εκατ. ευρώ
Την έκδοση κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου έως 3 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει η Εθνική Τράπεζα, καλούνται να εγκρίνουν στην ΓΣ της 10ης Απριλίου η Moda Bagnο.

Το σχέδιο της απόφασης

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται στη Γενική Συνέλευση ότι η εταιρεία έχει ανάγκη δανειοδοτήσεως με σκοπό την αναδιάρθρωση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού. Προς τον σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη δανειοδότηση της εταιρείας με ποσό μέχρι το ποσό των Ευρώ 3.000.000 με έκδοση κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου, κατά την έννοια του άρθρου 6 του ν.3156/2003, το οποίο θα παρέχει στους Ομολογιούχους δικαίωμα απόληψης τόκου.

Στην ως άνω πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου ανταποκρίθηκαν οι Τράπεζες, Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό 90% και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ σε ποσοστό 10% και για συνολικό ποσό μέχρι Ευρώ 3.000.000.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων παμψηφεί αποφασίζει ομόφωνα και παμψηφεί την έκδοση κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου μέχρι ποσού Ευρώ 3.000.000 το οποίο θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση από τις Τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ, με τους ακόλουθους βασικούς όρους :

ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

ΤΥΠΟΣ: ΚΟΙΝΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ Ν.3156/2003

ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΕΥΡΩ

ΠΟΣΟ ΕΚΔΟΣΗΣ: 3.000.000

ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. κατά 90% και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ κατά 10%

ΣΚΟΠΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ: Η αναδιάρθρωση υφιστάμενου Τραπεζικού δανεισμού

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ:
 

Α. Προσωπική εγγύηση του κου Νικολάου Βαρβέρη

Β. Εγγραφή προσημείωσης υποθήκης σειράς Α΄, ποσού ευρώ τριών εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων (€3.600.000) επί ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρείας μας, το οποίο αποτελείται από τρείς ορόφους και δύο υπόγεια, που βρίσκεται στον Γέρακα Αττικής επί των οδών Αξιού (πρώην Φοινικίας) και Ευήνου, συνολικού εμβαδού 6.940τ.μ. επί οικοπέδου συνολικής επιφανείας 6.942,50τ.μ.

Προς τούτο η Γενική Συνέλευση, ομόφωνα και παμψηφεί, εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο, α) να αποφασίσει ελεύθερα την έκδοση του Δανείου και την κάλυψή του από τις ανωτέρω Τράπεζες, β) να αποφασίσει με βάση τους ανωτέρω όρους το ειδικότερο περιεχόμενο των όρων των ομολογιών συμπληρώνοντας ελεύθερα, κατά την κρίση του, τους βασικούς όρους που αποφάσισε η ΓΣ με όσους συναφείς όρους κρίνει αναγκαίους και καθορίζοντας κάθε σχετικό ειδικό θέμα και λεπτομέρεια, ιδίως δε τη μορφή, την ονομαστική αξία ή τον αριθμό των ομολογιών, τον τρόπο κάλυψης του ομολογιακού δανείου, το επιτόκιο, τον τρόπο προσδιορισμού του, τα ωφελήματα και τις εξασφαλίσεις που παρέχονται στους ομολογιούχους, τον ορισμό πληρεξουσίου καταβολών, την οργάνωση των ομολογιούχων σε ομάδα, τον χρόνο αποπληρωμής και εν γένει εξόφλησης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις ομολογίες, τη διαδικασία καταγγελίας και την προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να διατεθούν οι ομολογίες, γ) να αναθέσει περαιτέρω σε άλλο/α πρόσωπο/α σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας την άσκηση του συνόλου ή μέρους των ανωτέρω εξουσιών και να προβεί σε κάθε ενέργεια συναφή προς τις ανωτέρω.

Τέλος η Γενική Συνέλευση αποφασίζει παμψηφεί, σε περίπτωση μη διάθεσης του συνόλου των ομολογιών, το Δάνειο να εκδοθεί μέχρι του ποσού που θα καλυφθεί, εντός της προθεσμίας την οποία θα καθορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τα ανωτέρω, μέσα στην οποία πρέπει να διατεθούν οι ομολογίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v