Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Διαθέτει καταθέσεις 58 εκατ. στην Κύπρο

Η Jumbo στην Κύπρο διαθέτει στην Τράπεζα Κύπρου καταθέσεις και κεφάλαιο κίνησης περίπου € 58 εκατ., αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Jumbo: Διαθέτει καταθέσεις 58 εκατ. στην Κύπρο
Στοιχεία και διευκρινίσεις για καταθέσεις που πιθανόν να διατηρούσαν στην Τράπεζα Κύπρου και την Λαική στην Κύπρο παρείχαν οι εισηγμένες μετά από σχετικά ερωτήματα που απηύθυνε η Επιτροπή Κεφαλαιααγοράς.

Jumbo

Η Jumbo στην Κύπρο διαθέτει στην Τράπεζα Κύπρου καταθέσεις και κεφάλαιο κίνησης περίπου € 58 εκατ., αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, το δίκτυο των καταστημάτων του Ομίλου Jumbo, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών βρεφανάπτυξης, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, αριθμούσε 62 καταστήματα, εκ των οποίων τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 8 στη Βουλγαρία.

Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης έφτασαν τα 295,39 εκατ. Ευρώ από 293,06 εκατ. Ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά +0,80%. Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρου ανέρχονταν σε € 32 εκατ. και αποτελούσαν το 11% περίπου των πωλήσεων του Ομίλου. Το ανώτερο ποσοστό δεν παρουσίασε διαφοροποίηση από το αντίστοιχο ποσοστό για τη χρήση που έληξε στις 30.06.2012.

Ο Όμιλος Jumbo διαθέτει υγιή χρηματοοικονομική διάθρωση και κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης διέθετε ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα περίπου € 233 εκατ. Η εταιρεία στην Κύπρο διαθέτει στην Τράπεζα Κύπρου καταθέσεις και κεφάλαιο κίνησης περίπου € 58 εκατ. Ο Όμιλος δεν έχει έκθεση σε κινητές αξίες (όπως μετοχές, ομόλογα) ή χρηματοπιστωτικά μέσα των τραπεζών Κύπρου και CPB.

Η θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο συνεχίζει τη λειτουργία της κανονικά, ωστόσο προ-εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της θα επηρεαστεί αρνητικά κατά 20%-25% για το τετράμηνο, που απομένει μέχρι το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση των αρμόδιων αρχών στην Κύπρο σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων.

Αβαξ

Η Αβαξ ανακοινώνει τα εξής;

α) Οι τηρούμενες σε λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου καταθέσεις του Ομίλου στην Κύπρο από την αναλογία συμμετοχής σε Κοινοπραξίες ανέρχονται σε €9,2 εκατομμύρια την 15.03.2013, έναντι €15,9 εκατομμυρίων την 31.12.2012.

β) Ο Όμιλος και η Εταιρεία δεν κατέχουν μετοχές, ομόλογα ή άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα σε τράπεζες της Κύπρου.

γ) Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου από την Κύπρο ανήλθε σε €69 εκατομμύρια το 2012, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 15% του συνολικού τζίρου του Ομίλου.

Τα έργα τα οποία εκτελούσε ο Όμιλος στην Κυπριακή αγορά το 2012 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, πλην δύο έργων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν μπορεί να εκτιμηθεί ενδεχόμενη επίπτωση στην πορεία εκτέλεσής τους :

- Μαρίνα Λεμεσσού, έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους €275 εκατομμυρίων στο οποίο ο Όμιλος συμμετέχει κατά 33,5% στην παραχώρηση και κατά 55% στην κατασκευή. Η χρηματοδότηση του έργου με δανειακά κεφάλαια από την Τράπεζα Κύπρου έχει ολοκληρωθεί, και η συνέχιση των εργασιών χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους της παραχωρησιούχου εταιρείας σύμφωνα με το σχέδιο ανάπτυξης του έργου.

Η παραχωρησιούχος εταιρεία την 15.03.2013 είχε συνολικό υπόλοιπο καταθέσεων ύψους €8,6 εκατομμυρίων στην Τράπεζα Κύπρου (αναλογία Ομίλου €2,9 εκατομμύρια), και υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο συμψηφισμού των προς φορολόγηση καταθέσεων με το υπόλοιπο των δανείων. Η αξία της συμμετοχής του Ομίλου στην παραχωρησιούχο ανέρχεται σε €27,8 εκατομμύρια.

- Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου, έργο προϋπολογισμού €30 εκατομμυρίων.

Με ημερομηνία αναφοράς την 31.12.2012, η αναλογία του Ομίλου στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο των δύο υπό εκτέλεση έργων στην Κύπρο ανέρχεται σε €49 εκατομμύρια για τη Μαρίνα Λεμεσσού και σε €25 εκατομμύρια για την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, σε σύνολο ανεκτέλεστου υπολοίπου υπογεγραμμένων & προς υπογραφή έργων της τάξης των €1,8 δισεκατομμυρίων για τον Όμιλο.

δ) Σύμφωνα με το υπόλοιπο των καταθέσεων του Ομίλου την 15.03.2013 στην Κύπρο, ύψους €9,2 εκατομμυρίων (συμπεριλαμβανομένου του ποσού των €6,7 εκατομμυρίων της ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ), αναμένεται να προκύψει απώλεια κεφαλαίων για τον Όμιλο ανάλογη με τον συντελεστή φορολόγησης των καταθέσεων που θα επιλεγεί από την Κυπριακή κυβέρνηση.

Αθηνά

Καταθέσεις ύψους 6,7 εκατ. ευρώ διαθέτει στην Τράπεζα Κύπρου η κατασκευαστική εταιρία Αθηνά, ενώ η δραστηριότητά της στη Μεγαλόνησο αντιστοιχεί στο 33% του συνολικού τζίρου του ομίλου της.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, απαντώντας στην επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι τηρούμενες σε λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου καταθέσεις του ομίλου Αθηνά στην Κύπρο από την αναλογία συμμετοχής σε μια κοινοπραξία ανέρχονται σε 6,7 εκατ. ευρώ στις 15/3/2013, έναντι 11,5 εκατ. ευρώ στις 31/12/2012.

Επιπλέον, ο κύκλος εργασιών του ομίλου από την Κύπρο ανήλθε σε 34 εκατ. ευρώ το 2012, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 33% του συνολικού τζίρου του ομίλου.

Εθνική

H Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι οι συνολικές καταθέσεις που τηρεί σε Τράπεζα Κύπρου και CPB ανέρχονται σε 5,3 εκατ. ευρώ.

Η συνολική αξία των μετοχών και ομολόγων (σε εύλογη αξία) διαμορφώνεται (15/03/2013) σε 5,9 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό των καθαρών λειτουργικών εσόδων του ομίλου της ΕΤΕ που προέρχονται από τη δραστηριότητα του ομίλου στην Κύπρο αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο του 2% των συνολικών καθαρών λειτουργικών εσόδων του ομίλου.

Όπως αναφέρει η Εθνική στην παρούσα πρώιμη φάση δεν είναι δυνατή η έγκυρη ποσοτικοποίηση της ενδεχόμενης επίπτωσης των εξελίξεων στην Κύπρο επί του κύκλου εργασιών και των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου της ΕΤΕ.

Σημειώνεται πως η θυγατρική του ομίλου της ΕΤΕ στην Κύπρο NBG Cyprus διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια με δείκτη core tier I  στο 13,1%. Το 2012 κατέγραψε κέρδη 9,7 εκατ., ενώ τα δάνεια και οι απαιτήσεις κατά πελατών διαμορφώθηκαν στα 903,4 εκατ.

Eurobank

O Όμιλος Eurobank δραστηριοποιείται στη Κύπρο μέσω της θυγατρικής του, Eurobank Cyprus Ltd («Τράπεζα»). Σήμερα οι εργασίες της Τράπεζας εκτελούνται μέσα από ένα δίκτυο επτά τραπεζικών κέντρων και επικεντρώνονται αποκλειστικά στο Wholesale Banking και International Business Banking.

Το σύνολο ενεργητικού της Τράπεζας ανέρχεται σήμερα σε €4,2 δισ. από το οποίο ποσό €1,7 δισ, μόνο, αφορά στοιχεία ενεργητικού εντός Κύπρου. Η κεφαλαιουχική βάση της Τράπεζας ανέρχεται σε €570εκ., ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στις 31 Δεκεμβρίου 2012 διαμορφώθηκε στα πολύ ισχυρά επίπεδα του 32,48%, που, σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου, ενισχύουν τη θωράκισή της απέναντι στους κινδύνους της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Στις 15 Μαρτίου 2013 το ύψος των καταθέσεων της Τράπεζας ανήλθε σε €2,9δισ. ενώ το ύψος των δανείων σε €1,5δισ., από τα οποία €0,7δισ. είναι πλήρως εγγυημένα με ισόποσα ταμειακά διαθέσιμα (cash collateral). Η Τράπεζα διατηρεί υψηλή ρευστότητα, με ρευστά διαθέσιμα επενδεδυμένα σε βραχυχρόνιες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, εκτός Κύπρου, ύψους €1,7δισ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup και των αρχών της Δημοκρατίας της Κύπρου καμιά από τις καταθέσεις πελατών της Τράπεζας δεν υφίσταται οποιαδήποτε απομείωση ή επιβάρυνση. Η Τράπεζα διατηρεί υψηλούς δείκτες και αποθέματα ρευστότητας, σημαντικά ανώτερους των ελαχίστων εποπτικών ορίων, γεγονός που την καθιστά ικανή να ανταπεξέλθει ακόμη και σε ακραία σενάρια μείωσης των καταθέσεων.

Το ποσοστό των λειτουργικών εσόδων του Ομίλου Eurobank που προέρχονται από τη δραστηριότητα του Ομίλου στην Κύπρο, αντιστοιχούν σε 5,7% των συνολικών λειτουργικών εσόδων του Ομίλου.

Τόσο ο Όμιλος Eurobank συνολικά, όσο και η θυγατρική του τράπεζα στην Κύπρο δεν τηρούν καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου ή στην CPB στην Κύπρο. Η έκθεση του Ομίλου σε κινητές αξίες των παραπάνω Τραπεζών είναι μικρότερη των 4 εκ. ευρώ.

Alpha Bank

Η Alpha Τράπεζα δηλώνει ότι: 
* οι καταθέσεις του Ομίλου σε Κυπριακές Τράπεζες άνω των Ευρώ 100.000
ανέρχονται σε Ευρώ 146.660 στην CPB. 
* Η Τράπεζα κατέχει ομόλογα της CPB ονομαστικής αξίας Ευρώ 32.996.000 και
λογιστικής αξίας κατά την 31.12.2012 Ευρώ 25.667.309, καθώς επίσης και 48.874
μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών Τράπεζας Κύπρου αξίας κτήσεως
Ευρώ 13.402. 
* O κύκλος εργασιών των εταιριών του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο
συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων εκ των ανωτέρω υπολοίπων ανήλθε
στη χρήση 2012 σε ποσοστό 7% επί του συνολικού κύκλου εργασιών.
Συνεπεία των ανωτέρω η επίπτωση στα μεγέθη και τα αποτελέσματα του Ομίλου, από τις
μέχρι σήμερα διαμορφούμενες εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία δεν αναμένεται να είναι
σημαντική.

ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ ενημερώνουν ότι:

(α) Ο Όμιλος έχει τέσσερεις θυγατρικές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εκ των
οποίων οι δύο ενεργούν σαν μητρικές εταιρείες συμμετοχών στα Βαλκάνια και δεν
έχουν καμία έκθεση στην Κυπριακή αγορά ή το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Στην
αγορά πετρελαιοειδών στην Κύπρο, δραστηριοποιούνται οι θυγατρικές εταιρείες
Hellenic Petroleum Cyprus Ltd και RAMOIL Cyprus Ltd με δίκτυο πρατηρίων και
πωλήσεις σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

Η συμμετοχή στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Κύπρο δεν ξεπερνάει το 3,5% με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2012 ενώ το σύνολο του απασχολούμενου κεφαλαίου ανέρχεται σε €65εκ.

(β) Στο σύνολο του Ομίλου μόνο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή αγορά διατηρούν καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου (Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα και Συνεταιριστική Τράπεζα). Τα υπόλοιπα καταθέσεων αφορούν τις εισπράξεις από το δίκτυο πρατηρίων στην τοπική αγορά, ενώ το συνολικό υπόλοιπο σε όλα τα ανωτέρω χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανέρχεται σε €5εκ. περίπου και αντιστοιχεί στις εκκαθαρίσεις εισπράξεων των τελευταίων ημερών πριν από την εφαρμογή του κλεισίματος των τραπεζών στις 15/3/2013.

(γ) Ο Όμιλος δεν κατέχει κινητές αξίες ή χρηματοπιστωτικά μέσα των ανωτέρω
τραπεζών στην Κύπρο.

(δ) Δεδομένης της περιορισμένης συμμετοχής των δραστηριοτήτων στην Κύπρο στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, δεν αναμένεται ουσιαστική επίδραση στην κερδοφορία η τη χρηματοοικονομική του θέση ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα.

ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι οι καταθέσεις του ομίλου στα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου, Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική Τράπεζα, ανέρχονται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ, η πλειονότητα των οποίων αποτελούν το αντίκρισμα για ήδη εκδοθείσες εγγυητικές επιστολές.

ΟΠΑΠ

Συνολικό ποσό άνω των 3 εκατ. ευρώ διατηρούν σε καταθέσεις σε CPB και Τράπεζα Κύπρου, θυγατρικές της ΟΠΑΠ στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Αναλυτικά, η ΟΠΑΠ Α.Ε. απαντώντας στο ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τις δραστηριότητες της Εταιρείας στην Κύπρο και σε σχέση με τις εκεί πρόσφατες εξελίξεις, ενημερώνει τα εξής:

α) 1. Οι θυγατρικές εταιρείες της ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ και OPAP SPORTS, τηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην CPB συνολικού ύψους €1.758.000,00.

2. Οι καταθέσεις των ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ και OPAP SPORTS, στην Τράπεζα Κύπρου ανέρχονται στο ποσό των €1.305.000,00.

β) Δεν υφίσταται έκθεση σε κινητές αξίες, σε προϊόντα ή άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα των ανωτέρω Τραπεζών.

γ) Το ποσοστό του κύκλου εργασιών των Κυπριακών θυγατρικών είναι μικρότερο του 5% των συνολικών πωλήσεων του Ομίλου της ΟΠΑΠ Α.Ε. και μικρότερο του 2% των κερδών EBITDA για τη χρήση 2012.

δ) Η ακριβής επίπτωση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου δεν είναι εφικτή επί του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι δεν θα επηρεαστούν σημαντικά, λόγω της μικρής συνεισφοράς των Κυπριακών Εταιρειών.


Forthnet

H εταιρεία Forthnet A.E., σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στην Κύπρο, ανακοινώνει σχετικά με τις εταιρείες του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, MULTICHOICE Cyprus Public Company LTD (υπό εκκαθάριση) και MULTICHOICE Hellas Α.Ε. (υποκατάστημα Κύπρου), τα ακόλουθα:

α) Οι καταθέσεις των ως άνω εταιρειών άνω των € 100 χιλ. στην Κύπρο που τηρούνται στην Cyprus Popular Bank Public CO LTD (CBP) ανέρχονται σε € 1,1 εκ. και στην Τράπεζα Κύπρου σε € 218 χιλ..

β) Δεν υπάρχει έκθεση του Ομίλου σε κινητές αξίες (όπως μετοχές, ομόλογα) ή χρηματοπιστωτικά μέσα στην Τράπεζα Κύπρου και την CBP.

γ) Το ποσοστό του κύκλου εργασιών του Ομίλου στην Κύπρο για τη χρήση 2012 ανέρχεται σε 0,6% και προέρχεται από την συνδρομητική δραστηριότητα του υποκαταστήματος της Multichoice Hellas A.E. στην Κύπρο και από την χονδρική διάθεση περιεχομένου της θυγατρικής Forthnet Media Holdings A.E. στην Κύπρο.

δ) Με βάση τα ανωτέρω, δεν αναμένεται σημαντική επίπτωση στον κύκλο εργασιών και κατ’ επέκταση στην κερδοφορία του Ομίλου. Η ποσοτικοποίηση της ενδεχόμενης επίπτωσης επί των αποτελεσμάτων του Ομίλου από τις καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου και την CBP δεν είναι εφικτή στην παρούσα φάση.



Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως σε συνέχεια της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 1257/27.03.2013, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τις δραστηριότητες της Εταιρίας στην Κύπρο ως ακολούθως:


α) Οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ των εταιριών του Ομίλου στην Τράπεζα Κύπρου και στη Cyprus Popular Bank ανέρχονταν στις 16 Μαρτίου 2013 σε 175.381 ευρώ και 1.517.604 ευρώ αντίστοιχα.

β) Ο Όμιλος δεν έχει έκθεση σε κινητές αξίες (όπως μετοχές, ομόλογα) ή χρηματοπιστωτικά μέσα των ανωτέρω Τραπεζών.

γ) Ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής του Ομίλου στην Κύπρο έκλεισε στο 1,3% του συνολικού κύκλου εργασιών του Ομίλου για τη χρήση του 2012.

δ) Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και δεδομένων των όσων είναι γνωστά στην Εταιρία σήμερα, η επίπτωση επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης της δεν αναμένεται να είναι σημαντική. Ενδεχόμενες περαιτέρω επιπτώσεις στον ‘Όμιλο από την μεσοπρόθεσμη εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης στην Κύπρο δεν είναι δυνατό να εκτιμηθούν σε αυτή τη φάση.

Ελλάκτωρ

Η Ελλάκτωρ, ανακοινώνει εξής:

α) Στις 15/3/2013, ο όμιλος Ελλάκτωρ είχε, μέσω θυγατρικών εταιρειών και κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, μη εγγυημένες καταθέσεις (άνω των € 100.000) € 575 χιλιάδων στην τράπεζα Cyprus Popular Bank («CPB») στην Κύπρο και € 1.900 χιλιάδων στην Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο. Οι συνολικές καταθέσεις εταιρειών του ομίλου Ελλάκτωρ στην CPB και στην Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο ανέρχονται σε € 600 χιλιάδες και € 1.937 χιλιάδες αντίστοιχα.

β) O όμιλος Ελλάκτωρ δεν έχει έκθεση σε κινητές αξίες (όπως ομόλογα ή μετοχές) ή χρηματοπιστωτικά μέσα στην Τράπεζα Κύπρου ή στην CPB.

γ) O κύκλος εργασιών από δραστηριότητες του ομίλου Ελλάκτωρ στην Κύπρο ανέρχεται σε 1,06% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών του ομίλου το 2012 που είναι μη σημαντικό για τα ενοποιημένα μεγέθη του ομίλου.

S&B

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τις εισηγμένες εταιρίες, η «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» («η Εταιρία») διευκρινίζει τα εξής:

(α) Οι εδρεύουσες στην Κύπρο εταιρίες του Ομίλου S&B «Cape Trahilas Enterprises Ltd», «Cape Trahilas One Ltd» και «Cape Trahilas Two Ltd» τηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς με διαθέσιμα υπόλοιπα, στις 15 Μαρτίου 2013, ύψους αντίστοιχα €133.116,00, €183,00 και €3.148,00 στην «Τράπεζα Κύπρου» στην Κύπρο. Πέραν των ανωτέρω, καμία άλλη εταιρία του Ομίλου S&B δεν τηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς στις «Τράπεζα Κύπρου» και «CPB» στην Κύπρο.

(β) Καμία εταιρία του Ομίλου S&B δεν διαθέτει κινητές αξίες των Κυπριακών τραπεζών «Τράπεζα Κύπρου» και «CPB».

(γ) Καμία εταιρία του Ομίλου S&B, συμπεριλαμβανομένων των εδρευουσών στην Κύπρο εταιριών «Sibimin Overseas Ltd», «Cape Trahilas Enterprises Ltd», «Cape Trahilas One Ltd» και «Cape Trahilas Two Ltd» δεν πραγματοποιεί πωλήσεις ή δραστηριοποιείται καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο στην εσωτερική αγορά της Κύπρου. Κατά συνέπεια, δεν προβλέπεται καμία επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρίας και του Ομίλου S&B από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο.

Fourlis

H Fourlis με σχετική ανακοίνωση ενημερώνει ότι δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά μέσω των Housemarket Cyprus με ένα κατάστημα και Intersport Cyprus με τρία καταστήματα.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 οι ανωτέρω εταιρίες είχαν τις εξής καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στις Τράπεζα Κύπρου και CPB.

Housemarket Cyprus
Τράπεζα Κύπρου: 710846 ευρώ (καταθετικός λογαριασμός) και 83.019 ευρώ (τρεχούμενος).

Δεν υπάρχει ούτε υπήρχε συνεργασία με την CPB

Ιntersport
Δεν υπήρχαν καταθέσεις άνω των 100.000 στην Τρ. Κύπρου, ενώ δεν υπάρχει συνεργασία με την CPB.

ΜΙG

H ΜΙG ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

Οι καταθέσεις του Ομίλου άνω των € 100 χιλ. στην Κύπρο διατηρούνται στην Cyprus Popular Bank Public Co Ltd (η “C.P.B”) και ανέρχονται σε € 5 εκ., ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου στην ίδια Τράπεζα υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε € 5,2 εκ.

Κατόπιν και των ανωτέρω, η Εταιρεία επαναλαμβάνει ότι οποιεσδήποτε εξελίξεις στην Κύπρο δεν αναμένεται να επιδράσουν σημαντικά την λειτουργία και τα αποτελέσματα του Ομίλου.

Intralot

Η εταιρία Intralot,σχετικά με την έκθεση των εταιριών του Ομίλου στην Κύπρο, ανακοινώνει τα εξής:

Α. Τραπεζικοί λογαριασμοί

Τα υπόλοιπα με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία (27/3/13) που είχαν εταιρίες του Ομίλου σε Κυπριακές τράπεζες ήταν:

Τράπεζα Κύπρου: 3 εταιρίες με ποσά EUR 0,48 εκατ, EUR 1,05 εκατ. και EUR 0,39 εκατ, αντίστοιχα.

CPB: μία εταιρία με EUR 0,1 εκατ. και 5 εταιρίες με αμελητέα ποσά (μεταξύ EUR 2.200 – 12.050)

Β. Ομόλογα Κυπριακών Τραπεζών

Ομόλογο της Τράπεζας Κύπρου με λογιστική αξία EUR 0,9 εκατ.

Γ. Οικονομικά μεγέθη

Η συνεισφορά των δραστηριοτήτων των εταιριών του Ομίλου στην Κύπρο ανέρχεται στο 1,3% των ενοποιημένων πωλήσεων και 0,4% του ενοποιημένου Ebitda, ενώ δεν είναι εφικτό να προβλεφθεί η επίδραση της κρίσης στα οικονομικά μεγέθη τους από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες. Σε κάθε περίπτωση, αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό των Ενοποιημένων μεγεθών και ουσιαστικά δεν επηρεάζουν την πορεία του Ομίλου.

Αegean

H Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ ανακοινώνει τα εξής:

α) Το υπόλοιπο του λογαριασμού της Εταιρείας που διατηρεί στην Τράπεζα Κύπρου (υποκατάστημα Λευκωσίας) με ημερομηνία 15/03/2013 ανέρχεται σε €358.565 (0,2% των συνολικών ταμειακών αποθεμάτων της Εταιρείας) ήτοι €258.565 πάνω από το όριο εγγυημένων καταθέσεων.

β) Η Εταιρεία δεν κατέχει κινητές αξίες ή χρηματοπιστωτικά μέσα των 2 τραπεζών (Τράπεζα Κύπρου και CBP).

γ) Το ποσοστό του κύκλου εργασιών της Εταιρείας από τη δραστηριοποίηση της με δρομολόγια από και προς την αγορά της Κύπρου, που αποτελεί βάση για 2 αεροσκάφη της, ανέρχεται περί το 6-7% του συνολικού κύκλου εργασιών για το 2012.

δ) Μέρος της ζήτησης για αερομεταφορές προέρχεται από εισερχόμενο τουρισμό και μέρος από την εσωτερική αγορά που αναμένεται να επηρεαστεί σε μεγαλύτερο βαθμό. Η εκτίμηση της ενδεχόμενης επίπτωσης επί του κύκλου εργασιών δεν είναι εφικτή καθώς θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια και το βαθμό της οικονομικής ύφεσης στην Κύπρο.

Αλουμύλ

Η Αλουμύλ αναφέρει πως ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην Κύπρο με τρείς θυγατρικές εταιρίες, 1) Alumil MILONAS CYPRUS LTD 2) Alumil CY LTD και 3) Alumil GROUP LTD .

Αναφορικά με τα συγκεκριμένα ερωτήματα που ετέθησαν σας παραθέτουμε τα παρακάτω:

α) οι καταθέσεις του Ομίλου στην Τράπεζα CPB, ανέρχονται στο συνολικό ποσό των € 867.296,6.

β) δεν υπάρχει έκθεση του Ομίλου σε κινητές αξίες ή χρηματοπιστωτικά μέσα των τραπεζών Κύπρου και CPB.

γ) το ποσοστό του κύκλου εργασιών του Ομίλου στην Κύπρο κατά την χρήση 2012, είναι 1,94%

δ) στην παρούσα χρονική στιγμή, η διοίκηση της Αλουμύλ δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με ακρίβεια την ζημία που θα υποστούν τα αποτελέσματα και η οικονομική θέση του Ομίλου καθώς ακόμα εκκρεμούν οι σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το ύψος της μείωσης των καταθέσεων στις τράπεζες που επλήγησαν, και επιπροσθέτως θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί και η αντίδραση της τοπικής αγοράς ως προς το κατά πόσο θα μειωθεί η κατασκευαστική δραστηριότητα, καθώς επίσης και η δυνατότητα εταιριών του κλάδου να ανταποκριθούν με την ίδια ευχέρεια στης υποχρεώσεις τους για αγορές που συντελέσθηκαν πριν το τραπεζικό επεισόδιο.

Η εκτίμηση της διοίκησης για τον κύκλο εργασιών του Ομίλου στην Κύπρο την χρήση του 2013, είναι πως θα κυμανθεί τουλάχιστον στο μείον 50 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2012.


Profile

Η Profile γνωστοποιεί τα ακόλουθα :

Η δραστηριοποίηση της Εταιρείας και γενικότερα του Ομίλου στην Κύπρο είναι σχετικά περιορισμένη, λαμβάνει δε χώρα κυρίως μέσω της θυγατρικής εταιρείας «PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE CYPRUS LTD»,
Οι καταθέσεις που διατηρεί ο Ομιλος σε λογαριασμούς που τηρούνται στην Κύπρο , στην Τράπεζα Κύπρου ανέρχονται σε 202.000 Ευρώ περίπου. Ο Ομιλος δεν διατηρεί λογαριασμούς στην Κύπρο στην CPB (Λαϊκή Τράπεζα).
Δεν υφίσταται οιαδήποτε έκθεση της Εταιρείας ή/και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου σε κινητές αξίες (μετοχές, ομόλογα) ή χρηματοπιστωτικά μέσα των ανωτέρω δύο Τραπεζών.
Το ποσοστό του κύκλου εργασιών του Ομίλου στην Κύπρο για την χρήση που έληξε την 31.12.2012 ανέρχεται σε 7,51% .
Με βάση τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι αφενός μεν εκκρεμούν οι σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το ύψος της μείωσης των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου, και αφετέρου ότι το συνολικό ως άνω ποσό 202.000 Ευρώ αντιπροσωπεύει ποσοστό μόλις 3,4% των συνολικών ταμειακών διαθεσίμων του Ομιλου (ύψους 5,9 εκ Ευρώ την χρήση που έληξε την 31.12.2012 ), η διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ότι ουδεμία σημαντική επίπτωση αναμένεται να υπάρξει επί του κύκλου εργασιών , των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης τόσο σε εταιρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο. Η τυχόν μικρή επιρροή που ενδέχεται να υπάρξει εκ της όποιας τυχόν μείωσης των πωλήσεων προς την τοπική αγορά αναμένεται ν’ αντισταθμισθεί από την εξωστρέφεια που έχει αναπτύξει ο Ομιλος προς νέες γεωγραφικά αγορές (Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ντουμπάι κλπ).
Σημειώνουμε τέλος ότι δεν υφίσταται οιοδήποτε άλλο ζήτημα ή γεγονός το οποίο να χρήζει ειδικής αναφοράς σχετικά με το ανωτέρω θέμα.

Τηλέτυπος

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει, σχετικά με την θυγατρική της στην Κύπρο ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ, τα ακόλουθα :

Α) Οι καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στην τράπεζα CPB είναι 511 χιλ. ευρώ ενώ στην Τράπεζα Κύπρου δεν υπάρχουν καταθέσεις άνω των 100χιλ. ευρώ.

Β) Δεν υφίσταται έκθεση της εταιρείας σε μετοχές, ομόλογα ή άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα των Τραπεζών Κύπρου και CPB.

Γ) Το ποσοστό του κύκλου εργασιών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. για το 2012 είναι 1,4%.

Δ) Οι επιπτώσεις των πρόσφατων εξελίξεων στον κύκλο εργασιών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ, τα αποτελέσματα και την οικονομική εν γένει θέση της για το 2013 δεν επηρεάζουν ουσιωδώς την θέση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε..

Βιοχάλκο

Η Βιοχάλκο ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο δεν έχουν επίπτωση στις προοπτικές και τα μεγέθη του Ομίλου, δεδομένου ότι :

- κατά τη χρήση 2012 ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εταιριών προς την Κύπρο ανήλθε σε 39,5 εκ. ευρώ (ήτοι 1,2% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών).

- οι τηρούμενες καταθέσεις θυγατρικής εταιρίας δραστηριοποιούμενης στην Κύπρο, είναι 99,1 χιλ. ευρώ άνω (επιπλέον) του εγγυημένου ποσού των 100 χιλ. ευρώ, στην τράπεζα Cyprus Popular Bank(CBP).

- δεν υπάρχει έκθεση σε κινητές αξίες ή χρηματοπιστωτικά μέσα Κυπριακών Τραπεζών.

- Ουδεμία σημαντική επίπτωση αναμένεται να υπάρξει επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v