Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από Απ. Ταμβακάκη για IBG

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της τραπεζικής άδειας της Επενδυτικής Τραπέζης της Ελλάδας έχει εκδηλώσει ο πρώην CEO της Εθνικής, Απόστολος Ταμβακάκης. Ηγείται επενδυτικού σχήματος. Τι θα γίνει με εργαζόμενους.

Ενδιαφέρον από Απ. Ταμβακάκη για IBG
Ενδιαφέρον για την απόκτηση της τραπεζικής άδειας της Επενδυτικής Τραπέζης της Ελλάδας έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, με την χρηματοδοτική υποστήριξη μιας κοινοπραξίας επιχειρηματιών και εφοπλιστών.

Σημειώνεται ότι η IBG μεταβίβασε μόνο δάνεια και καταθέσεις στην Περαιώς, βάσει του ευρύτερου σχεδίου πώλησης δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Η ίδια συνεχιζει να λειτουργεί στο σκέλος των χρηματιστηριακών εργασιών και του investment Banking, κατέχοντας άδειες ως ανεξάρτητη τράπεζα κι έχοντας προσωπικό 220 ατόμων.

Σύμφωνα με τους όρους του διατάγματος που δημοσιεύτηκε χθες στην Κύπρο, οι θυγατρικές της Λαϊκής, που έχουν συσταθεί σε ξένες χώρες εκτός της δικαιοδοσίας της κυπριακής Δημοκρατίας, δεν μεταβιβάζονται στην Τράπεζα Κύπρου, εκ του οποίου συνάγεται ότι η IBG ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Αρχής Εξυγίανσης και άρα θα πωληθεί προκειμένου να ληφθεί το τίμημα.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v