Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nutriart: Προχωρά η συμφωνία αναδιάρθρωσης

Με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε μεταξύ των τραπεζών και του βασικού μετόχου Tinola Holdings η Nutriart εκτιμά ότι θα καταστεί δυνατή η έξοδός της από την επιτήρηση.

Nutriart: Προχωρά η συμφωνία αναδιάρθρωσης
Με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε μεταξύ των τραπεζών και του βασικού μετόχου Tinola Holdings η Nutriart εκτιμά ότι θα καταστεί δυνατή η έξοδος των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των μετοχών της εταιρίας παραμένει στην Κατηγορία Επιτήρησης, όπου είχε ενταχθεί από τις 8/4/2011 δυνάμει της από 7/4/2011 απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α.

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί επειδή η εταιρία εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια κατά την χρήση του 2010, γεγονός που συνέχιζε να υφίσταται κατά τις χρήσεις 2011 και 2012.

Δυνάμει της από 2/8/2011 Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε μεταξύ των τραπεζών και του βασικού μετόχου της Tinola Holdings S.A. όπως προσφάτως τροποποιήθηκε με την από 23/1/2013 Δεύτερη Πρόσθετη Πράξη συμφωνήθηκε η παροχή επιπλέον χρηματοδότησης προς την εταιρία ύψους 18 εκατ., εκ των οποίων τα 13 εκατ. αντιστοιχούν στο βασικό μέτοχο Tinola Ηoldings και τα 5 εκατ. στις πιστώτριες τράπεζες και η οποία έχει υλοποιηθεί.

Επιπρόσθετα, η ως άνω Δεύτερη Πρόσθετη Πράξη στη Συμφωνία Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης προβλέπει την περαιτέρω κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεων των δανειστριών της εταιρίας σε σχέση με τα αρχικώς συμφωνηθέντα.

Η υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει σειρά ενεργειών (υπογραφή νέων συμβάσεων ομολογιακών δανείων, μετατρέψιμων και κοινών, σύνταξη και έγκριση ενημερωτικού δελτίου, κλπ), οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v