Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Cosmote

Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων ανακοίνωσε η Cosmote, στο πλαίσιο τους ευρύτερου μετασχηματισμού του ομίλου, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Οι όροι και τα κίνητρα.

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Cosmote
Καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα έχει το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης με παροχή οικονομικών κινήτρων, που σχεδίασε και υλοποιεί η Cosmote για το προσωπικό της που τυχόν επιθυμεί να αποχωρήσει από την εταιρεία για προσωπρικούς λόγους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 4 έτη εργασίας στην εταιρεία. Τα προσφερόμενα οικονομικά κίνητρα περιλαμβάνουν, πέραν της νόμιμης αποζημίωσης, 8 μικτούς μισθούς και επιπλέον κίνητρα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό των παιδιών τους.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος με δύο παιδιά που θα επιλέξει να αποχωρήσει θα πάρει πέραν της νόμιμης αποζημίωσης και 8 επιλπέον μικτούς μισθούς. Σε περίπτωση που πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια οι επιπλέον μισθοί αυξάνονται κατά 2.

Επιπλέον, για όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν η εταιρεία έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα διατηρήσει το ιδωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, τη σύνδεση κινητού τηλεφώνου σε προνομιακό πρόγραμμα καθώς και τη δαπάνη φύλαξης τέκνων.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν το συνολικό συσωρευμένο κεφάλαιο που τους αναλογεί στο εταιρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, εφόσον συμμετέχουν, ανεξάρτητα από τους όρους ωρίμανσης του προγράμματος.

Η τελική έγκριση των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα γίνει βάσει σειράς προτεραιότητας και επιχειρησιακών αναγκών. Πάντως, παρότι τα κίνητρα που δίνονται χαρακτηρίζονται πολύ ικανοποιητικά, δεν αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα καθώς οι ευκαιρίες για εύρεση νέας εργασίας, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι λιγοστές.
 

Αριθμός μικτών μηνιαίων μισθών

με βάση την οικογενειακή κατάσταση

Αριθμός τέκνων

Έγγαμος

Μονογονεϊκή οικογένεια / διαζευγμένος / σε χηρεία

Αριθμός μικτών μηνιαίων μισθών

0

0

0

1

6

8

2

8

10

3

10

12

>=4

12

14

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v