Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ:Κίνδυνος αυτόματης κρατικοποίησης

Η σπάθη της αυτόματης κρατικοποίησης επικρέμαται πάνω από μετόχους και διοίκηση της ΕΤΕ καθώς όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής άδεια για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην ΑΜΚ.

ΕΤΕ:Κίνδυνος αυτόματης κρατικοποίησης
Η σπάθη της αυτόματης κρατικοποίησης επικρέμαται πάνω από τους μετόχους και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, καθώς όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της τράπεζας δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής άδεια για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί άδεια για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ε.Τ.Ε.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην υπάρχει ευχέρεια συμμετοχής και των παλαιών μετόχων σε ποσοστό 10% επί της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την διατήρηση της Τράπεζας υπό ελληνικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, η διοίκηση της Εθνικής ενημέρωσε αρμοδίως τις αρχές ότι προτίθεται να αναζητήσει και να βρει ιδιώτες επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου με στόχο να καλυφθεί τουλάχιστον το 10% αυτής.

Με βάση τις καταγγελίες του ΣΥΕΤΕ η διοίκηση της τράπεζας δεν είχε πάρει απάντηση στο παραπάνω αίτημα τουλάχιστον μέχρι σήμερα το πρωί, όταν και δόθηκε η συνέντευξη τύπου.

Υπό το παραπάνω πρίσμα η συνεδρίαση του Δ. Σ της Εθνικής που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς το Δ.Σ. καλείται να ορίσει την ημερομηνία έκτακτης γενικής συνέλευσης για την ΑΜΚ και κυρίως τους όρους της αύξησης κεφαλαίου.

Η διοίκηση της Εθνικής έχει ήδη καταστρώσει πλάνο συγκέντρωσης κεφαλαίων από ιδιώτες επενδυτές με μια δομή αύξησης κεφαλαίου αντίστοιχη αυτών που ανακοίνωσαν άλλες τράπεζες. Δηλαδή θα προβλέπει και παραίτηση μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης με δυνατότητα του Δ. Σ να διαθέσει δικαιώματα σε γνωστούς επενδυτές.

Αν δεν δοθεί το πράσινο φως από το ΤΧΣ τότε το παραπάνω σχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και η Εθνική θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου η οποία θα καλυφθεί κατά 100% από το Ταμείο.


Σχέδιο αρπαγής της ΕΤΕ καταγγέλλει ο ΣΥΕΤΕ

Οι εργαζόμενοι της τράπεζας αναφέρθηκαν ανοιχτά σε σχέδιο αρπαγής της ΕΤΕ και μεθοδευμένη προσπάθεια «αφελληνισμού» της με απώτερη επιδίωξη την «εκβιαστική εκχώρηση» της Finansbank και το πέρασμα των θυγατρικών της στα Βαλκάνια (άμεσα ή έμμεσα) στα χέρια της Deutsche Bank.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν πραξικοπηματικό το γεγονός ότι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να συγκεντρωθεί το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό (10%) από ιδιώτες από τη στιγμή που δεν ερωτήθηκαν ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε οι σύλλογοι εργαζομένων, ούτε άλλοι μέτοχοι όπως η Εκκλησία της Ελλάδος και το ΙΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v