Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπλαση κτιρίων στον Πειραιά από Χαραγκιώνη

Μετά από μια δεκαετία, ο Όμιλος Χαραγκιώνη επιστρέφει στην ανάπτυξη του εμπορίου του κέντρου του Πειραιά, με την ανάπλαση δύο παραδοσιακών κτιρίων τοπόσημων, των Μεγάρων Σπυράκη και Πολίτη.

Ανάπλαση κτιρίων στον Πειραιά από Χαραγκιώνη
Μετά από μια δεκαετία, ο Όμιλος Χαραγκιώνη επιστρέφει στην ανάπτυξη του εμπορίου του κέντρου του Πειραιά, με την ανάπλαση δύο παραδοσιακών κτιρίων τοπόσημων, των Μεγάρων Σπυράκη και Πολίτη.

Με αυτόν τον τρόπο δείχνει έμπρακτα στην Πειραϊκή εμπορική κοινότητα, την πίστη του στο κέντρο της πόλης και στη δυνατότητά του να μετεξελιχθεί σε μητροπολιτικό κέντρο της νοτιοδυτικής Αττικής, αξιοποιώντας και τη δυναμική της κρουαζιέρας.

Το Μέγαρο Σπυράκη με προσόψεις σε τρεις κεντρικούς δρόμους και ανωδομή 3.700 τετραγωνικών μέτρων, έχει εκμισθωθεί συνολικά για μακροχρόνια χρήση στη μεγάλη διεθνή αλυσίδα λιανικού εμπορίου, Η&Μ. Στόχος είναι να δημιουργηθεί εδώ το καλύτερο κατάστημα της αλυσίδας στη Νότια Ευρώπη και ένα από τα πέντε καλύτερά της στον κόσμο, από το σύνολο των 2.800 καταστημάτων της. Το νέο κατάστημα θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 8 Ιουνίου.

Το Μέγαρο Πολίτη με προσόψεις και αυτό σε τρεις κεντρικούς δρόμους και ανωδομή 4.000 τετραγωνικών μέτρων εκμισθώθηκε ήδη μερικώς στον Οίκο Λουμίδη, ο οποίος μεταστέγασε εδώ τη ναυαρχίδα του για τον Πειραιά. Στόχος του Ομίλου Χαραγκιώνη είναι να πλαισιώσει τον ‘Λουμίδη’ με ανάλογης «προσωπικότητας» καταστήματα, για να ανανεώσει το προφίλ της Πειραϊκής αγοράς τροφίμων.

Με την επενδύσεις αυτές, ο Όμιλος Χαραγκιώνη πιστεύει ότι θα έρχονται στον Πειραιά καταναλωτές από όλο το λεκανοπέδιο αλλά και τουρίστες, ειδικά την περίοδο των διακοπών, αφού οι κύριες προσόψεις και των δύο ακινήτων βρίσκονται στις δύο λεωφόρους που οδηγούν στο λιμάνι της πόλης (Βασιλέως Γεωργίου και Γούναρη), ενώ η κρουαζιέρα προοιωνίζεται να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό πόλο για την ανάπτυξη του Πειραϊκού εμπορίου.

Με τον Πειραιά να έχει παραμείνει για πολλά χρόνια μακριά από το ελληνικό τουριστικό προϊόν, με την πίστη στην αρχή ότι «δεν έχεις μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλή πρώτη εντύπωση» και με δεδομένο ότι η κρουαζιέρα σαν τρόπος διακοπών αναπτύσσεται πια με γοργούς ρυθμούς και στη χώρα μας, ο Όμιλος Χαραγκιώνη πιστεύει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης τόσο των κτιριακών, όσο των κοινόχρηστων υποδομών στον Πειραιά, ώστε να αποτελέσει έναν αξιόλογο πρώτο σταθμό στη χώρα και μια παραθαλλάσια «βιτρίνα» της Αθήνας, στον ιδιαίτερα προσοδοφόρο αυτό τουριστικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v