Cyta Hellas: Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις για MVNO

Ως το τέλος του μήνα αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί η συμφωνία της Cyta Hellas με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προκειμένου η πρώτη να παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος (MVNO).

  • της Μάρως Τσαντήλα
Cyta Hellas: Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις για MVNO
Ως το τέλος του μήνα αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί η συμφωνία της Cyta Hellas με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου η πρώτη να παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος (MVNO).

Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία επιβεβαίωναν χθες ότι οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της συμφωνίας βρίσκονται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο και ως το τέλος του μήνα είναι πολύ πιθανό ότι η συμφωνία θα έχει κλείσει και θα ανακοινωθεί. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές απέφευγαν οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την οποία διεξάγονται οι συζητήσεις.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η κυπριακή εταιρεία συζητά με τη Vodafone, με την οποία υπάρχει ήδη συνεργασία στην Κύπρο.

Η Cyta είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας εδώ και πολύ καιρό και, όπως φαίνεται, οι συνθήκες ωρίμασαν για να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου.

Μάλιστα, τα σχέδια αυτά δεν τα ανατρέπουν ούτε οι πρόσφατες εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, από τις οποίες, βεβαίως, η μητρική έχει επηρεαστεί. Ωστόσο, από τις αρχές του χρόνου η εταιρεία στην Ελλάδα ακολουθεί αυτόνομη πορεία.

Η κυπριακών συμφερόντων επιχείρηση διεξήγαγε συζητήσεις με όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και το σχέδιο προβλέπει ότι θα χρησιμοποιήσει το ακραίο δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με την οποία θα συνεργαστεί.

Εξάλλου, από πολύ νωρίς, η επιχείρηση είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί στον χορό των εκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από τις συχνότητες.

Ο αρχικός της στόχος ήταν να παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος MVNO (Mobile Virtual Network Operator) ήδη από την προηγούμενη χρονιά, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Η εταιρεία, με ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών άνω των 4.000 χιλιομέτρων, προσφέρει κάλυψη στο 70% του πληθυσμού της χώρας. Το μερίδιο της Cyta Hellas στις συνολικές συνδέσεις LLU στο τέλος προηγούμενης χρονιάς ανερχόταν στο 16,6% του συνόλου της αγοράς.

Ενδεικτικό της δυναμικής που είχε την προηγούμενη χρονιά είναι ότι από τις νέες συνδέσεις LLU που έγιναν κέρδισε τη μερίδα του λέοντος με ποσοστό 46,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v