Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chipita: Μπαίνει και στις φρυγανιές

 Άνοιγμα και στην αγορά της φρυγανιάς πραγματοποιεί η Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου, διεκδικώντας μερίδιο 15%. Βλέπει είσοδο στο χρηματιστήριο μέσα στην επόμενη τριετία.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Chipita: Μπαίνει και στις φρυγανιές
Άνοιγμα και στην αγορά της φρυγανιάς, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, πραγματοποιεί η Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου, διεκδικώντας μερίδιο 15%.

Την ίδια ώρα, στα σχέδιά της είναι και η εισόδός της στο χρηματιστήριο μέσα στην επόμενη τριετία, όπως ανέφερε στο Euro2day.gr ο ισχυρός άνδρας της Chipita, χωρίς να αποκλείει και το Χ.Α., αν και εφόσον τα πράγματα βελτιωθούν.

Εκτός από τα νέα προϊόντα και τα σχέδια για είσοδο στο χρηματιστήριο, η ελληνική πολυεθνική προχωρά με ταχείς ρυθμούς την παραγωγική της επέκταση στις διεθνείς αγορές.

Προς την υλοποίηση του σκοπού αυτού, η επένδυση στην Τουρκία για παραγωγή Croissant ολοκληρώνεται εντός του 2013, η είσοδος στην αγορά της Ινδονησίας τοποθετείται στο τέταρτο τρίμηνο του 2014, ενώ σχέδια υπάρχουν και για άλλες αγορές στόχους.

Μέσω αυτού του εξαγωγικού αλλά και παραγωγικού της ταξιδιού στις διεθνείς αγορές, η ελληνική πολυεθνική έχει καταφέρει πάνω από 8 στα 10 προϊόντα της να καταναλώνονται εκτός των ελληνικών συνόρων.

Συγκεκριμένα, το 87% του τζίρου των 640 εκατ. ευρώ που πέτυχε πέρυσι πραγματοποιείται στις διεθνείς αγορές και μόλις 13% στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το νέο εμπορικό άνοιγμά της στην ελληνική αγορά, ήδη το νέο προϊόν της 7Days Φρυγανιές Παξιμαδιού έχει τοποθετηθεί στην αγορά, ενώ ξεκίνησε και η διαφημιστική καμπάνια με βασικό μήνυμα "Η νέα εποχή της φρυγανιάς".

Το νέο προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί σε συσκευασία που ανοίγει και κλείνει, ώστε να διατηρείται φρέσκο για περισσότερο χρονικό διάστημα, διατίθεται σε τρεις τύπους, σίκαλης, σταρένιες και με κριθάρι.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ταράξει τις ισορροπίες που υπάρχουν στην αγορά της φρυγανιάς, την οποία ελέγχουν οι εταιρείες Elbisco, Ε.Ι. Παπαδόπουλος και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v