Ενδιαφέρον από Cosco για τον ΟΛΠ

Το ενδιαφέρον της Cosco να συμμετάσχει σε επικείμενο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ΟΛΠ επιβεβαίωσε από το συνέδριο του Economist ο επικεφαλής της Piraeus Container Terminal (PCT), θυγατρικής της Cosco.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Ενδιαφέρον από Cosco για τον ΟΛΠ
Το ενδιαφέρον της Cosco να συμμετάσχει σε επικείμενο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ΟΛΠ επιβεβαίωσε από το συνέδριο του Economist ο επικεφαλής της Piraeus Container Terminal (PCT), θυγατρικής της Cosco, η οποία έχει υπό τον έλεγχο της τους προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά.

Ο κ. Βαμβακίδης σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευρά της εταιρείας για αύξηση της παρουσίας της στον Πειραιά εφόσον βέβαια η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Ο επικεφαλής της Piraeus Container Terminal τόνισε ακόμη ότι η PCT συνεχίζει την ανάπτυξη του επενδυτικού της πλάνου.

Στο ίδιο συνέδριο με τον κ. Βαμβακίδη παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλος και ο Managing Director της Hewlett Packard Hellas Πυθαγόρας Παπαδημητρίου. Η κοινή παρουσία των τριών δεν ήταν διόλου τυχαία αφού οι τρεις εταιρείες συμπράττουν για την μεταφορά προϊόντων της HP προς την Ευρώπη.

Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι για να αποδώσει το εγχείρημα αυτό θα πρέπει ο Πειραιάς να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο logistic cluster, ενώ ο κ. Ζηλιασκόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη ώθηση που μπορεί να έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την υλοποίηση τη συμφωνίας αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v