Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Διερευνά ενδιαφέρον για έκδοση ευρωομολόγου

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχουν αναθέσει στις Alpha Bank, Credit Suisse, Eurobank, HSBC και NBG Securities τη διοργάνωση σειράς συναντήσεων με επενδυτές fixed income σε Ζυρίχη, Λονδίνο και Αθήνα.

ΕΛΠΕ: Διερευνά ενδιαφέρον για έκδοση ευρωομολόγου
Τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν αναθέσει στις Alpha Bank, Credit Suisse, Eurobank, HSBC και NBG Securities τη διοργάνωση σειράς συναντήσεων με επενδυτές fixed income σε Ζυρίχη, Λονδίνο και Αθήνα, ξεκινώντας από 23 Απριλίου 2013.
 
Κατόπιν αυτού δύναται να ακολουθήσει έκδοση ευρωομολόγου RegS, με γνώμονα τις επικρατούσες συνθήκες στις αγορές.

Όπως αναφέρουν στο euro2day πηγές της επιχείρησης, το ακριβές ύψος του ευρωομόλογου, θα προκύψει από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους επενδυτές.

Εκτιμάται δε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η εταιρεία θα είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για τους όρους έκδοσης του ευρωομόλογου RegS (Regulation S), το οποίο απευθύνεται σε επενδυτές εκτός ΗΠΑ και διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Αγορά ομολόγων (Eurobond market), αποκλειστικά για διεθνείς επενδυτές.

Με την έκδοσή του θα επιδιωχθεί, με αξιοποίηση των συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς αγορές, να γίνει περισσότερο ευέλικτη η διαχείριση των δανειακών κεφαλαίων του ομίλου, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης στο διυλιστήριο της Ελευσίνας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ο μακροπρόθεσμος δανεισμός ανέρχονταν σε 410,7 εκατομμύρια. Επίσης τον Ιανουάριο του 2013 έγινε αποπληρωμή κοινοπρακτικού δανείου του Ομίλου, ύψους 1,18 δισ. δολαρίων, με αναχρηματοδότηση ύψους 900 εκατομμυρίων και το υπόλοιπο με ίδια κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v