Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Δ. Γόντικας CEO στα πετρέλαια του Πρίνου

Τον πλήρη έλεγχο της Καβάλα Όιλ ανέλαβε πλέον η Energean, μετά την γενική συνέλευση μετόχων της πρώτης. Νέος πρόεδρος ο Μαθιός Ρήγας.

  • του Μιχάλη Καιταντζίδη
Ο Δ. Γόντικας CEO στα πετρέλαια του Πρίνου
Τον πλήρη έλεγχο της Καβάλα Όιλ ανέλαβε πλέον η Energean, μετά την γενική συνέλευση μετόχων της πρώτης στις 26 Απριλίου, ορίζοντας νέο πρόεδρο της εταιρείας τον Μαθιό Ρήγα (Energean) και διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Γόντικα, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με θητεία στην ΕΡΤ και σε άλλα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Τη μειοψηφία των μετόχων στο δ.σ. της Καβάλα Όιλ, που είναι ο συνεταιρισμός εργαζομένων, εκπροσωπούν ο Βαγγέλης Παππάς που μέχρι τη γενική συνέλευση ήταν πρόεδρος της εταιρείας και ο Μανώλης Κελαϊδάκης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων.

Με τον ορισμό της νέας διοίκησης, λήγει μια ακόμη περίοδος αναταράξεων στην Καβάλα Όιλ, εξ αιτίας της άρνησης των εκπροσώπων της μειοψηφίας να δεχτούν το ρόλο των μετόχων του 67% στη διοίκηση της εταιρείας και στον προγραμματισμό των επενδύσεων.

Επιπλέον με την προσαρμογή της σύμβασης της Καβάλα Όιλ με το Ελληνικό Δημόσιο στα ισχύοντα στο νόμο περί υδρογονανθράκων και το κοινοτικό δίκαιο, ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεων στην εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων (πεδίο «Ε») και την αναβάθμιση της παραγωγής στα κοιτάσματα Πρίνος και Βόρειος Πρίνος με στόχο η παραγωγή να φτάσει τα 5.000 βαρέλια την ημέρα.

Κατά την 1η συνεδρίαση του νέου δ.σ. της Καβάλα Όιλ, ο Μαθιός Ρήγας, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες όσων συνέβαλαν στην ομαλοποίηση της κατάστασης μετά τις πρόσφατες εσωτερικές διενέξεις, παρουσίασε τις κατευθυντήριες διοικητικές γραμμές, το επενδυτικό πλάνο της επόμενης 5ετίας εκτίμησης - άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της παραγωγής και την επίτευξη των στόχων της σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο - καθώς και το πλαίσιο χρηματοδότησής του.

Καλωσορίζοντας τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο κ. Μ. Ρήγας σημείωσε: «Ευχόμαστε στον κ. Γόντικα κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και του εμπιστευόμαστε την ευθύνη να οδηγήσει την Καβάλα Όιλ, μια εταιρεία με μοναδικό όνομα και ιστορία, σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, για την πόλη της Καβάλας και την Ελλάδα.

Η επαγγελματική του εμπειρία, η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και η δέσμευσή του στην ομαδικότητα και στη δημιουργία επιχειρηματικού αποτελέσματος είναι τα καλύτερα εχέγγυα για την μετάβαση στο αύριο.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v