ΣΑΝΥΟ: Στόχος και φέτος το θετικό EBITDA

Στόχος της διοίκησης της Σάνυο για το 2013 είναι η επανάληψη θετικού λειτουργικού EBITDA, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται. Οι κυριότερες δραστηριότητες της ΣΑΝΥΟ.

ΣΑΝΥΟ: Στόχος και φέτος το θετικό EBITDA
Στόχος της διοίκησης της Σάνυο για το 2013 είναι η επανάληψη θετικού λειτουργικού EBITDA, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται. Αυτό δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Παπαγεωργίου.

Το 2012 το λειτουργικό θετικό EBITDA προσέγγισε το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ ελαφρά θετικές ήταν και οι ελεύθερες ταμειακές ροές της χρήσης. Ωστόσο, το λογιστικό EBITDA ήταν αρνητικό λόγω της απομείωσης στην αξία περιουσιακών στοιχείων.

Για φέτος, ο στόχος είναι να διατηρηθεί το λειτουργικό EBITDA στα περυσινά επίπεδα (σε λογιστική βάση πιθανολογούνται απομειώσεις ακινήτων που θα γίνουν την 30ή Ιουνίου), παρά την ένταση της οικονομικής κρίσης.


Οι κυριότερες δραστηριότητες της ΣΑΝΥΟ είναι:

α) Η κατοχή ενός πλοίου και η συμμετοχή κατά 30% σε ένα ακόμη. Και τα δύο πλοία νοικιάζονται με χαμηλά μισθώματα λόγω της κρίσης και γίνεται αγώνας για να καλυφθούν οι λειτουργικές τους δαπάνες.

β) Η συμμετοχή με 50% στο εμπορικό κέντρο Avenue, οι πωλήσεις των καταστημάτων του οποίου παρουσίασαν μείωση το πρώτο φετινό τρίμηνο (ιδίως τον Μάρτιο), λόγω και του γενικότερου επηρεασμού της αγοράς από τις εξελίξεις στην Κύπρο.

γ) Η διαχείριση ενός ξενοδοχείου στην Κομοτηνή και τα έσοδα από την εμπορική προώθηση προϊόντων κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας θα ήταν διατεθειμένη να προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων (πέρυσι είχε πουλήσει τη συμμετοχή της στα Μάρμαρα Κυριακίδη και μία άδεια ΑΠΕ), όπως για παράδειγμα του μεγάλου ακινήτου που διαθέτει στη Μεταμόρφωση (επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας), ωστόσο δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος ουσιαστικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με τις τράπεζες, η διοίκηση της ΣΑΝΥΟ ανέφερε πως δεν έχουν μεταβληθεί και πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επιμήκυνση των δανείων. «Εμείς είμαστε μια εταιρεία που συνεχίζει να λειτουργεί και συνεχίζει να επιστρέφει κάθε χρόνο λεφτά στις τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανέφερε πως δεν μπορεί να προδιαγράψει πότε η μετοχή θα επιστρέψει προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v