Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθηνά: Ψηφίστηκε η αύξηση κεφαλαίου

Την αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση οφειλών ύψους 33,4 εκατ. ευρώ προς την J&P ΑΒΑΞ και με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση της Αθηνάς.

Αθηνά: Ψηφίστηκε η αύξηση κεφαλαίου
Η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της κατασκευαστικής εταιρίας Αθηνά αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων και μέσα από κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων προς τον μητρικό όμιλο J&P ΑΒΑΞ.

Συγκεκριμένα, από τα 34,12 εκατ. ευρώ οφειλών της Αθηνάς προς την J&P ΑΒΑΞ αποφασίστηκε να κεφαλαιοποιηθούν τα 33,4 εκατ. ευρώ μέσα από την έκδοση 41.650.000 κοινών μετοχών.

Μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης, το ποσοστό της J&P ΑΒΑΞ στην Αθηνά θα αυξηθεί από το 80,4% που είναι σήμερα κοντά στο 89%.

Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό κομμάτι της εταιρίας, συμμετέχει στους δύο αυτοχρηματοδοτούμενους άξονες Ολυμπία Οδός και Μαλιακός - Κλειδί, όπου ευελπιστεί πως μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ρυθμιστούν οι υπάρχουσες εκκρεμότητες και θα ξεκινήσουν τα έργα.

Επιπρόσθετα, έχει αναλάβει 2-3 νέες δουλειές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και διεκδικεί άλλες 2 μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας στο τέλος του 2012 κυμαινόταν γύρω στα 200 εκατ. ευρώ και σήμερα έχει αυξηθεί κοντά στα 360 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v