Κρητών Άρτος:Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου €1 εκατ.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση παλαιών μετόχων προωθεί η εταιρεία. Στόχος η είσοδος νέων μετόχων και μια νέα πολιτική marketing για τα προϊόντα της.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κρητών Άρτος:Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου €1 εκατ.
Την πόρτα για την είσοδο νέων μετόχων στο μετοχικό της κεφάλαιο, μέσω ΑΜΚ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, «ανοίγει» η Κρητών Άρτος.

Το θέμα θα κληθούν να εγκρίνουν οι μέτοχοί της στις 24 Μαΐου κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου, η συμμετοχή νέων μετόχων θα βοηθήσει την εταιρεία στο να αναπτύξει μία εξελιγμένη πολιτική marketing, στην προώθηση των προϊόντων της με την επωνυμία «Κρητών Αρτος» και στην αύξηση του μεριδίου της στην αγορά.

Παράλληλα, η είσοδος νέων μετόχων οι οποίοι ταυτόχρονα αποτελούν και προμηθευτές της, όπως εκτιμάται από το διοικητικό της συμβούλιο θα οδηγήσει σε βελτίωση των όρων προμήθειας υλικών ενισχύοντας έτσι και τη ρευστότητά της.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει στη γενική συνέλευση την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 1 εκατ. ευρώ ή έως του ποσού που θα καλυφθεί, με ελάχιστο όριο τις 500.000 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση 1.000.000 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ εκάστης.

Επίσης το διοικητικό της συμβούλιο θα προτείνει η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών να είναι 1 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας και της τιμής διάθεσης των μετοχών, θα αχθεί στο λογαριασμό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ του άρτιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v