Σχόλιο Αγοράς Εύρεση Συμβόλου Real Time ΧΑ Real Time ΧΠΑ Στατιστικά Όλο το Ταμπλό Πακέτα Πράξεις Κεφαλαιοποιήσεις Ανακοινώσεις
Σχόλιο Αγοράς Real Time ΧΠΑ Futures Δεικτών Options Δεικτών Futures Μετοχών Options Μετοχών
NewswireΟικονομίαΑγοράΚόσμοςΕπίκαιραΕπιχειρήσεις
Σε 1' Λεπτό ΗΠΑΕυρώπηΑσίαΧρήμαΕμπορεύματαΙσοτιμίες
ΠρόσωπαΝέα/ΧρήμαΟδηγός ΑγοράςΕισαγωγές ΧΑΑμοιβαίαΑναλύσεις
My Stocks Alerts Χαρτοφυλάκια Γραφήματα Ιδέες Ημέρας Λογ. Καταστάσεις RSS
Dr. MoneyΑπόψειςΣυνεντεύξεις Manager 2day ΝΕΟ ΦάκελοιΘέματαΕπισκόπηση ΤύπουΕγερτήριο Ατζέντα
ΧαμαιλέωνΕκηβόλοςNew DealΣτρατηγικός Αναλυτής
Τελ. ενημ.: 01/06/2016 - 02:30
Δημοσιεύθηκε: 09 Μαΐου 2013 - 07:31

Ομιλος Πειραιώς: Το σχέδιο για επενδυτική τράπεζα

#
Μετατροπή της Geniki σε επενδυτική τράπεζα εξετάζει η Τράπεζα Πειραιώς. Στόχος η διαχείριση προβληματικών στοιχείων του ενεργητικού του ομίλου. Πώς θα ξεδιπλωθεί το σχέδιο για ενεργητική διαχείριση. Τα επόμενα βήματα. 
Ομιλος Πειραιώς: Το σχέδιο για επενδυτική τράπεζα - Η στόχευση για τη Geniki
Τη μετατροπή της Geniki σε επενδυτική τράπεζα (investment bank) εξετάζει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ για τις προθέσεις φέρεται ότι είναι ενήμερα τόσο τα αρμόδια κλιμάκια της τρόικας όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στόχος της διοίκησης, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, είναι η Geniki Bank να επικεντρωθεί στις εργασίες του investment banking, πραγματοποιώντας ενεργή διαχείριση προβληματικών ή επισφαλών στοιχείων του ενεργητικού του ομίλου.

Δεν αποκλείεται, αναφέρουν οι πηγές, εφόσον ξεκινήσει τις εργασίες της προς το τέλος του καλοκαιριού και αποδειχθεί λειτουργική, να διευρύνει το εύρος της δραστηριότητά της και να διαχειριστεί προβληματικά στοιχεία ενεργητικού κι άλλων ελληνικών τραπεζών...

Η απόφαση για τη μετατροπή της Geniki σε επενδυτική τράπεζα έχει ήδη παρθεί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση δεν προχωρά στην απορρόφησή της όπως συμβαίνει σταδιακά και με τις υπόλοιπες τράπεζες, τις οποίες εξαγόρασε το τελευταίο έτος ο όμιλος της Πειραιώς.


Τι θα διαχειρίζεται

Με βάση τον σχεδιασμό, στην investment bank Geniki θα μεταφερθούν επισφαλή στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια όπως επίσης και δανειακά χαρτοφυλάκια που έχουν μεν κάποια collateral, η αξία των οποίων, όμως, δεν ανταποκρίνεται στην πλήρη κάλυψη του δανείου. Η τράπεζα θα πραγματοποιεί ενεργή διαχείριση των στοιχείων του ενεργητικού, πόσο μάλλον εν όψει της πώλησης κόκκινων δανειακών χαρτοφυλακίων σε επενδυτικές εταιρείες και hedge funds.

Επί της διαδικασίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα για τη μετατροπή της άδειας της Geniki από εμπορική τράπεζα σε επενδυτική, σε συνεργασία με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά το επόμενο στάδιο, ο σχεδιασμός προβλέπει η επενδυτική Geniki Bank να αποτελέσει τη δεξαμενή επισφαλών στοιχείων ενεργητικού για το σύνολο των συστημικών τραπεζών, λειτουργώντας εν είδει bad bank, απαίτηση που έχει ήδη εκφράσει και η τρόικα.

Στο μέτωπο των επισφαλειών, ο δείκτης καθυστερήσεων στα δανειακά χαρτοφυλάκια του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ανερχόταν στο 23% επί του συνόλου των 50,6 δισ. ευρώ χορηγήσεων, δηλαδή 11,6 δισ. ευρώ δάνεια τελούν σε καθυστέρηση, ενώ το 51% αυτών είναι καλυμμένο με προβλέψεις.


* To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
euro2day.gr

© 2001 – 2016 MEDIA2DAY