Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπάει σε "καλή" και "κακή" τράπεζα η FBBank

Άμεσα κρίνεται το μέλλον του υγιούς κομματιού της FBBank η οποία σπάει σε καλή και κακή τράπεζα καθώς δεν κατάφερε να καλύψει αυτόνομα τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Σπάει σε καλή και κακή τράπεζα η FBBank
Στον διαχωρισμό της FBB σε καλή και κακή τράπεζα και την πώληση του υγιούς τμήματος σε μια εκ των συστημικών τραπεζών προχωρούν Τράπεζα της Ελλάδος και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά την αδυναμία της FBB να καλύψει αυτόνομα τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Η διάσπαση της τράπεζας σε good – bad bank έχει ήδη αποφασισθεί και κινείται η διαδικασία εκδήλωσης προσφορών για την καλή τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Εθνική και Eurobank με την πρώτη να έχει προβάδισμα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες συνεδρίασε την Παρασκευή το Δ. Σ της Εθνικής για το θέμα. Ενδέχεται πάντως λόγω νομικών λεπτομερειών η διάσπαση και πώληση του υγιούς χαρτοφυλακίου να ολοκληρωθεί αύριο.

Στην καλή τράπεζα θα περάσει το σύνολο των καταθέσεων, όλο το προσωπικό της FBB καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των δανείων. Η τράπεζα διαθέτει δάνεια ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους θα περάσουν στο υγιές χαρτοφυλάκιο που θα πωληθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Εθνική.

Στη good bank θα περιληφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και όλα τα δάνεια που έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις συμφερόντων οικογένειας Ρέστη η οποία κατέχει το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της FBB.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο όσες μη συστημικές τράπεζες δεν ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως με ίδια μέσα θα σπάνε σε good και bad bank και θα απορροφούνται τα υγιή τμήματα από συστημικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v