Ηλεκτρονική: «Σταθεροποιείται η ζήτηση»

Περιορισμένη η υποχώρηση του τζίρου στο α' τρίμηνο, τονίζει ο Γ. Στρούτσης της Ηλεκτρονικής, προβλέποντας ότι πιθανόν σύντομα να δούμε τον "πάτο" της κατανάλωσης, ώστε το 2014 να δούμε ανάκαμψη.

Ηλεκτρονική: «Σταθεροποιείται η ζήτηση»
Με ενισχυμένο ισολογισμό, απαλλαγμένη επίσης από το βάρος ενός επαχθούς προστίμου και με ολοκληρωμένη την αναδιάρθρωση δικτύου και λειτουργίας εισέρχεται στο β’ εξάμηνο του 2013 η εισηγμένη Ηλεκτρονική.

Μετά την θετική έκβαση της φορολογικής εκκρεμότητας της (κατά την οποία κατέπεσε κατηγορία παράβασης και επιβαρύνθηκε με ποσό μόνο ενός εκατ. ευρώ περίπου) και την απεμπλοκή της, η εταιρία προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια της.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρίας εισηγείται στην έκτακτη γ.σ. των μετόχων της στις 23 Μαίου την ανάκληση προηγούμενης απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και λήψη νέας απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση προνομιούχων μετοχών, την κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως των λοιπών μετόχων και διάθεση των εν λόγω μετοχών στον βασικό μέτοχο και μέλος του Δ.Σ. κ. Γ. Στρούτση έναντι ποσού ύψους 6.250.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος έχει ήδη προκαταβάλει ποσά που αντιστοιχούν σε μεγάλο μέρος της αύξησης ενώ αναμένεται να λάβει και νέα τραπεζική χρηματοδότηση.

Πέραν των παραπάνω κινήσεων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Γ. Στρούτσης διαβλέπει σταθεροποίηση της ζήτησης καθώς οι πρώτοι μήνες του 2013, επιτρέπουν αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και το α’ τετράμηνο του έτους είναι πτωτικό έναντι του αντιστοίχου διαστήματος του 2012, οι πωλήσεις υποχωρούν σε μονοψήφιο ποσοστό, με μειωμένη ένταση, έναντι των προηγούμενων ετών. «Ενδεχομένως σύντομα να δούμε τον πάτο της κατανάλωσης, ώστε το 2014 να δούμε ανάκαμψη».

Σε ότι αφορά την εσωτερική οργάνωση της, η αλυσίδα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αναδιάρθρωσης του δικτύου της και έχει προσαρμόσει τα κόστη λειτουργίας της σε επίπεδα που ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Σημειώνεται ότι στο α’ εξάμηνο της χρήσης της η αλυσίδα παρουσίασε μείωση κύκλου εργασιών αλλά και θετικό EBITDA. Μειώσεις παρατηρήθηκαν και σε μια σειρά κοστοβόρων παραγόντων, όπως τα έξοδα λειτουργίας που μειώθηκαν περαιτέρω κατά 16,26% αλλά και του χρηματοοικονομικού βάρους κατά 9,56% εξαιτίας της μετατροπής του συνόλου του βραχυπρόθεσμου του ομίλου σε μακροπρόθεσμο με ευνοϊκότερους όρους.

Παράλληλα, η εταιρία εμφάνισε μείωση αποθεμάτων, στο πλαίσιο της ενεργούς διαχείρισης που έχει επιλέξει προκειμένου να ανταποκρίνεται στα επίπεδα της ζήτησης, κατά 10,92%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v