Coca Cola:Αίτηση προς την ΕΚ για squeeze out

Mε την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η CCHBC θα αποκτήσει αναγκαστικά τα 11.544.493 κοινές μετοχές της εταιρίας οι οποίες δεν αποκτήθηκαν από τη CCHBC στο πλαίσιο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

Coca Cola:Αίτηση προς την ΕΚ για squeeze out
Η Coca Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 4 του ν. 3461/2006 ότι η Coca Cola HBC AG υπέβαλε τη 17η Μαΐου 2013 αίτηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκκίνησης της διαδικασίας άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς.

Mε την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η CCHBC θα αποκτήσει αναγκαστικά τα 11.544.493 κοινές μετοχές της εταιρίας, οι οποίες δεν αποκτήθηκαν από τη CCHBC, στο πλαίσιο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνολικού αριθμού των μετοχών της.

Το αντάλλαγμα που η CCHBC θα καταβάλει για την εξαγορά εκάστης των μετοχών της εταιρίας κατ’ ενάσκηση του δικαιώματος εξαγοράς θα συνίσταται, κατ’ επιλογήν των κατόχων των μετοχών της εταιρίας: είτε (α) σε μια νέα κοινή μετοχή Coca Cola HBC AG σε οιαδήποτε από τις μορφές που ήταν διαθέσιμη στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης (εκάστη «Μετοχή της CCHBC») είτε (β) σε €13,58 τοις μετρητοίς, μείον τον αναλογούντα φόρο μεταβίβασης.

Οι κάτοχοι των μετοχών της εταιρίας πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι αν δεν προβούν σε οποιαδήποτε επιλογή ή επιλέξουν να λάβουν μετοχές της CCHBC στο ΣΑΤ, αλλά δεν εξουσιοδοτήσουν τους χειριστές τους να λάβουν τις μετοχές της CCHBC, θα λάβουν, για κάθε μετοχή της εταιρίας, μία μετοχή της CCHBC, η οποία θα παρακατατεθεί υπέρ αυτών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η Coca Cola HBC AG θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία του δικαιώματος εξαγοράς μόλις η αίτησή της εγκριθεί από την Ε.Κ., αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v