SCA Hygiene: Διάκριση στα βραβεία CR Index

Το βραβείο Bronze απέσπασε η SCA Hygiene Products για τις επιδόσεις της το 2012 στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

SCA Hygiene: Διάκριση στα βραβεία CR Index
Η εταιρεία προϊόντων χάρτου και προσωπικής υγιεινής, θυγατρική του διεθνούς Ομίλου SCA Hygiene Products, τιμήθηκε ως μία από τις 14 εταιρείες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2012 στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

H SCA Hygiene Products απέσπασε το βραβείο Bronze στην επίσημη εκδήλωση απονομής των ελληνικών βραβείων του CR Index, που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, 20 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, παρουσία μεγάλου αριθμού στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων οικονομικών και κοινωνικών φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι ο CR Index εισήχθη το 2008 στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης σε συνεργασία με το BITC (Business in the Community). Είναι ο πιο σημαντικός διεθνώς δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης ΕΚΕ σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ως ένα κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης και σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 4 επιμέρους τομείς, Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά.

Η νέα διάκριση έρχεται σε συνέχεια της βράβευσης στον πρόσφατο θεσμό των Best Workplaces, ως μία από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Το βραβείο παρέλαβε ο Country Manager της εταιρίας κ. Ιωάννης Κοττεάκος, ο οποίος δήλωσε: «Στην SCA Hygiene Products αντιμετωπίζουμε την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα ολοκληρωμένα, έχοντας στρατηγικά επιλέξει την έμπρακτη στήριξη των κοινωνικών μας εταίρων, ως βασική αρχή της λειτουργίας μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη σημερινή διάκριση, σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό, όπως το CR Index και η οποία ανήκει τόσο στην Διοίκηση, όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ήθος, έμπνευση και συνέπεια την ανάπτυξη της Εργαζομένων μας και της Κοινωνίας, τη στήριξη της ελληνικής Αγοράς και την προστασία του Περιβάλλοντος, υπηρετώντας το όραμά μας να γίνει η SCA μία εταιρεία πρότυπο, συνεπής στη φιλοσοφία μας Care of Life».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η SCA Hygiene Products, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 26 χρόνια, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις της.

Προσφέρει ουσιαστικά στην ελληνική κοινωνία, μέσω της στήριξης φορέων με καταξιωμένη δράση, όπως Σύλλογοι τριτέκνων οικογενειών, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, η ΕΛΕΠΑΠ, η Κιβωτός του Κόσμου και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επιπλέον, επενδύει συστηματικά στην ελληνική οικονομία. Στηρίζει την ελληνική αγορά με τη διάθεση 260 κωδικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί ένα υπεύθυνο εργοδότη, προσφέροντας 70 θέσεις εργασίας και διαθέτοντας ένα ευρύ δίκτυο Ελλήνων συνεργατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v