Gazprom: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μίλερ-Σαμαρά

Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με την εξαιρετική συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου, αναφέρει ανακοίνωση της Gazprom.

Gazprom: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μίλερ-Σαμαρά
Σήμερα αντιπροσωπεία της OAO "Gazprom", με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Alexey Miller πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα, αναφέρει ανακοίνωση της Gazprom η οποία κάνει λόγο για καλό κλίμα στο ραντεβού.

Οπως σημειώνεται "κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με την εξαιρετική συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας".

Οπως μετέδωσε από το πρωϊ το Euro2day.gr επιδίωξη της ρωσικής εταιρείας είναι, μέσω της συμφωνίας εξαγοράς του ελληνικού μονοπωλίου φυσικού αερίου, να εξασφαλίσει πλήρη κάλυψή του από το ελληνικό δημόσιο στην περίπτωση όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γ.Δ. Ανταγωνισμού, Γ.Δ. Ενέργειας) θέσει περιορισμούς και όρους στη δραστηριότητα της ρωσικής εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, λόγω της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην προμήθεια φυσικού αερίου.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θέματα θέτει και η ελληνική πλευρά, με κυριότερο εγγυήσεις από τον υποψήφιο αγοραστή για μείωση των τιμών φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο προσδιορισμός του ποσοστού της όποιας μείωσης είναι θέμα πολύπλοκο, καθώς προηγουμένως θα πρέπει να συμφωνηθούν λεπτομέρειες, όπως αν η μείωση θα είναι σε σχέση με τις σημερινές υψηλές τιμές που πληρώνει η ΔΕΠΑ, ή σε σχέση με τις τιμές που πουλά η Gazprom σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v