Συνεργασία της Public με την Amazon.com

Συνεργασία με την Amazon.com για την προώθηση ελληνικών βιβλίων, CD και DVD σε 37 αγορές σύναψε η Public, με στόχο τα 6 εκατ. Ελλήνων της διασποράς. Συνεχίζει την επέκταση δικτύου στην περιφέρεια.

Συνεργασία της Public με την Amazon.com
Τη συνεργασία της με το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό retailer παγκοσμίως, την Amazon.com, για την προώθηση ελληνικών προϊόντων πολιτισμού (βιβλία, CD και DVD) σε 37 αγορές ανακοίνωσε η ελληνική αλυσίδα Public.

Η συγκεκριμένη συνεργασία απευθύνεται σε 6 εκατομμύρια καταναλωτές, Έλληνες της διασποράς, και αφορά περισσότερους από 50.000 τίτλους.

Ήδη, ελληνικά προϊόντα πολιτισμού είναι διαθέσιμα μέσω της Amazon.com στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ σταδιακά εντός του επόμενου εξαμήνου αναμένεται η συνεργασία να καλύψει και τις 37 χώρες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Public, η συνεργασία με την Amazon.com (η οποία έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 60 δισ. δολαρίων) είναι αμφίδρομη, αφού μέσω του public.gr διατίθενται ξενόγλωσσοι τίτλοι σε τιμές Amazon.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, γενικό διευθυντή της Public, η συνεργασία ενδέχεται να επεκταθεί και στη διάθεση e-book, μια προοπτική που ωστόσο η Public συζητά και με άλλους συνεργάτες.

Όπως είπε ο κ. Μπουρλάς, η συγκεκριμένη συνεργασία -που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία δύο πρώην στελεχών της Public που εντάχθηκαν στο δυναμικό της Amazon.com στο Λουξεμβούργο- δεν αποφέρει σημαντικά οφέλη κερδοφορίας για την Public.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο η προμήθεια προς την Amazon όσο και τα μεταφορικά κόστη ροκανίζουν το μικτό περιθώριο της Public, γεγονός που -κατά τον κ. Μπουρλά- αντισταθμίζεται αφενός από την αύξηση πωλήσεων σε μια νέα αγορά αλλά και από τον ίδιο το σκοπό, δηλαδή τη διάθεση των ελληνικών προϊόντων στην ομογένεια.

Σε ότι αφορά το φυσικό δίκτυο της Public στην Ελλάδα, μετά τη μεγάλη επέκταση του 2012 όπου από 11 καταστήματα έφτασε σήμερα να αριθμεί 30, ο κ. Μπουρλάς ανέφερε ότι ως τις αρχές του 2014 θα έχουν αυξηθεί σε 50, με την προσθήκη μικρών και μεσαίων χώρων, κυρίως στην περιφέρεια.

Τέλος, όσον αφορά την εξέλιξη των πωλήσεων, αρκέστηκε να αναφέρει ότι οι πωλήσεις είναι θετικές και σε like-for-like επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v