Ελλάκτωρ: Ζημιές 18,4 εκατ. "βλέπει" η IBG το Q1

Το "πάγωμα" των έργων παραχώρησης και η μικρότερη συνεισφορά από την κατασκευή φωτοβολταϊκών μονάδων θα επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα της Ελλάκτωρ, που σύμφωνα με την IBG θα εμφανίσει ζημιές 18,4 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο.

Ελλάκτωρ: Ζημιές 18,4 εκατ. βλέπει η IBG το Q1
Μέτριο ξεκίνημα της Ελλάκτωρ για την φετινή χρήση αναμένει η IBG, καθώς τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα γίνουν ορατά το β' εξάμηνο του 2013.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα του α' τριμήνου εκτιμάται πως θα έχουν επηρεαστεί από έκτακτη φορολόγηση, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του εταιρικού φόρου από το 20% στο 26%.

Η ισχνή κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του «παγώματος» των έργων παραχώρησης, τα οποία δεν αναμένεται να ξαναξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι, καθώς και η μικρότερη συνεισφορά από την κατασκευή φωτοβολταϊκών μονάδων, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά τα έσοδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IBG, η Ελλάκτωρ θα εμφανίσει ζημιές ύψους 18,4 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο, με κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 5,3% στα 266 εκατ. ευρώ και EBITDA χαμηλότερα κατά 2,3% στα 50,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Ελλάκτωρ θα ανακοινωθούν στις 30 Μαΐου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v