Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφακιανάκης: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Στην περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων και στη βελτίωση του μεριδίου αγοράς της εστιάζει τις προσπάθειές της για άρση των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης η Σφακιανάκης. Σημαντικό βήμα η αναδιάρθρωση του δανεισμού.

Σφακιανάκης: Ενέργειες για άρση επιτήρησης
Οι προσπάθειες της διοίκησης της Σφακιανάκης για την αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην κατηγορία της Επιτήρησης, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του αυτοκινήτου, συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων και στη βελτίωση του μεριδίου αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, τα λειτουργικά έξοδα σε επίπεδο ομίλου μειώθηκαν κατά € 3,0 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και οι ζημίες προ φόρων παρουσιάζουν βελτίωση κατά € 2,4 εκατ. για την εταιρεία και € 2,3 εκατ. για τον όμιλο.

Επιπλέον, επήλθε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες επί των όρων της αναδιάρθρωσης κοινοπρακτικού δανείου της θυγατρικής εταιρίας Panergon Α.Ε., ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου, διασφαλίζοντας τη χρηματοοικονομική σταθερότητα του.

Η διοίκηση πιστεύει ότι η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας του ομίλου, σε συνδυασμό με την ριζική αναδιοργάνωση των λειτουργιών, τη συνεχιζόμενη εμπορική διείσδυση και τη διαφαινόμενη ομαλοποίηση της αγοράς, διαμορφώνουν πλέον τις αναγκαίες συνθήκες για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την γρηγορότερη επάνοδο του ομίλου Σφακιανάκη σε θετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση του στις 05.04.2012, αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης με την αιτιολογία ότι οι ζημίες της χρήσης 2011 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v