Compucon: Αύξηση κεφαλαίου για άρση επιτήρησης

Στη βελτίωση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου στοχεύει η εταιρία Compucon για να επιτύχει την άρση των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης. Στη γενική συνέλευση της 28ης/6 η απόφαση.

Compucon: Αύξηση κεφαλαίου για άρση επιτήρησης
Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με στόχο τη βελτίωση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης για την άρση των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης προχωρά η Compucon.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης με παλαιότερη απόφασή του έχει εισηγηθεί την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, η οποία τελεί υπό την έγκριση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που θα συγκληθεί στις 28 Ιουνίου 2013.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο τρίμηνο του 2013 υπήρξε βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας σε ενοποιημένο επίπεδο, ενώ η μείωση του κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με τη διενέργεια προβλέψεων επιβάρυναν τα λειτουργικά αποτελέσματα της μητρικής εταιρίας.

Στα ενοποιημένα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου δεν ενοποιείται η θυγατρική Cosmos στην Ιαπωνία, μέρος του κύκλου εργασιών της οποίας θα πραγματοποιείται πλέον μέσω της θυγατρικής Compucon Japan. Η απόφαση αυτή συνέβαλλε και στη βελτίωση των ενοποιημένων ιδίων κεφαλαίων.

Παράλληλα, η εταιρία συνεχίζει να πραγματοποιεί κινήσεις εξυγίανσης τόσο σε λειτουργικό όσο και σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, επιδιώκοντας συμφωνίες αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων συμβατές με τις επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες. Την τρέχουσα περίοδο προέβη επίσης σε προβλέψεις που αντανακλούν την τρέχουσα οικονομική της εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της εταιρίας από τις 21/4/2009 έχουν μεταφερθεί σε καθεστώς επιτήρησης, καθώς στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2008 οι ζημίες του ομίλου ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης χωρίς παράλληλα η εταιρία να έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6, παράγραφοι 1, 4 και 6, του Κανονισμού του Χ.Α., οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις των ανωτέρω αναφερομένων παραγράφων, ήτοι η άρση των λόγων ένταξης στην κατηγορία επιτήρησης και η παροχή στην εταιρία πιστοποιητικού ελέγχου με σύμφωνη γνώμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v